Facebook Twitter Youtube Vimeo
SAYIN BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’NUN TELGRAFI
  27.02.2016 - 19:06  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

SAYIN BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’NUN TELGRAFI

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin 2. yıl dönümünde Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun organizasyonu ve Genel Merkezimizin ev sahipliğinde 26 Şubat 2016 Cuma günü akşam saat 19.30’da Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Camii Konferans Salonu’nda bir konferans düzenlendi. Antlı Şehidimiz Numan Çelebi Cihan şehadetinin 98. Yıldönümünde bir kez daha anıldığı, Gönül ŞAMİLKIZI’nın hazırlamış olduğu “Büyük Savaşın Kurbanı KIRIM” isimli el kitapçığının da tanıtımının yapıldığı "Rusya İşgali’nin İkinci Yılında Kırım’ı Konuşuyoruz" başlıklı konferansa daha önceden planlanan bir toplantısı olduğu için katılamayan Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU bir telgraf gönderdi. Telgrafın tam metni şöyledir:

"Sayın Tuncer KALKAY

Önceden belirlenen programım dolayısıyla “Rusya İşgalinin İkinci Yılında Kırım’ı Konuşuyoruz” programına üzülerek katılamıyorum. Davetinize teşekkür eder, uluslarası farkındalık yaratmasını temenni ettiğim bu programın gerçekleşmesine emek veren tüm davetlileri sevgiyle selamlarım.

1944 yılında insanlık ayıplarından en büyüğünün yaşandığı Kırım Tatar Sürgünü bu program vesilesiyle ne acıdır ki hafızalarımızda tazelenmiştir. Bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyor, bugün de Kırımlı soydaşlarımızın haklı mücadelelerinin yanında olduğumuzu bu program vesilesiyle vurgulamak istiyorum. Bilmenizi isterim ki soydaşlarımızın bölgedeki esenlik ve refahı bizim için büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsınızda sevgili kardeşlerimize esenlikler diliyor, değerli tüm mensuplarınıza, gönülleri bir olan tüm davetlilere muhabbetlerimi sunuyorum.

Ahmet DAVUTOĞLU

BAŞBAKAN

Bu yazıyı : 983 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*