Facebook Twitter Youtube Vimeo
Teşkilat \ Genel Merkez
Cıyın Ansambli Bilkent Üniversitesi Nevruz Etkinliği’nde Sahne Aldı
  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Genel Merkezimiz bünyesinde kısa bir süre önce kurulan Cıyın Ansambli Bilkent Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğunun 29 Mart, Salı günü organize ettiği Nevruz şenliğinde sahne aldı. Geleneksel şekilde ateş yakılıp demir dövüldükten sonra başlayan şenlikte, Ankara Atlı Okçuluk Gençlik ve Spor Klubünün geleneksel Türk savaş sanatları gösterileriyle başlayan şenlik, binicilik gösterileriyle devam etti. Pek çok farklı dans ekibinin sahne aldığı ve düzenlenen çeşitli etkinliklerle katılımcılara Nevruz coşkusunu hissettiren bu şenlikte Cıyın Ansamblimiz çalışmalarına başladıktan sonra ilk gösterisinide yapmış oldu.

Genel Merkezimiz bünyesinde uzun zamandır devam ettirmekte olduğumuz dans çalışmalarımızın neticesinde geçtiğimiz aylarda kurduğumuz Cıyın Ansamli, Türkiye’de Kırım Tatar danslarını ve zengin kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak maksadıyla çalışmalarına devam etmekte. Çalışmalarına Kızılay’da Meşrutiyet Caddesi’ndeki salonumuzda devam etmekte olan topluluğumuzun kapısı her yaştan katılımcıya açık. Kışın bitmesiyle önümüzdeki aylarda planlanan tepreçlerde ve toylarımızda sahne alacak olan Cıyın Ansambli, lise ve üniversitelerde dansla ilgilenen gençlerle kadrosunu büyütmek istemektedir. Bizlerle dans etmek isteyen, Kırım Tatar kültür ve medeniyetine ilgi duyan herkesi çalışmalarımıza bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için;

0.312.4194749

0.312.4194750

Bu yazıyı : 1004 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*