Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
İşgalcilerin Kırım Tatar Milli Meclisi’ni Yasaklaması Hk.
  29.04.2016 - 16:00  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

KIRIM TÜRKLERİ

KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

Ankara, 29/04/2016

Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Yasaklanması Hukuken ve Siyaseten Yok Hükmündedir.

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgalinden sonra, Vatanları Kırım’da tutunmaya çalışan Kırım Tatarlarını sindirmeye ve iradelerini  teslim almaya yönelik işgalcilerin uygulamalarına her gün bir yenisi ekleniyor.

Rusya Adalet Bakanlığı’nın , Kırım Tatar Milli Meclis’ni aşırı örgüt ilan etmesinin hemen ardından 26 Nisan 2016 tarihinde Kırım’daki işgalcilerin sözde mahkemesi Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasakladı.

Kırım Tatarlarının yegane meşru temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Kırım’ın işgaline karşı onurlu ve şerefli duruşu nedeniyle yapılan bu yasaklama hukuken ve siyaseten yok hükmündedir.

Kırım Tatar Milli Meclisini yasaklamak, aynı zamanda Kırım Tatar Milli Meclisine bağlı Kırım Tatar Mahalli Meclislerindeki binlerce Kırım Tatar temsilcisine suçlu muamelesi yapmak ve sürekli baskı altında tutmak için de işgalcilere bir gerekçe oluşturacaktır.

Kırım Tatar Milli Meclisi kurulduğu günden bu yana tamamen demokratik usullerle yapılan seçimler çerçevesinde oluşturularak, Kırım Tatarlarının hür iradesini temsil edegelmiştir. Kırım Tatar Milli Meclisine yapılanlar, Kırım Tatar halkının varlığına tahammülsüzlüğün bir göstergesidir.

Kırım’ın asli ve yerli unsurları olan Kırım Tatarları; 1783 yılındaki Kırım’ın işgali sonucunda Çarlık Rusya’sının uyguladığı zorunlu göçler ve 18 Mayıs 1944 tarihinde Sovyet Rusya’sının  uyguladığı Büyük Sürgün ile vatanlarından koparılmaya çalışılmıştır. 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılına yaklaştığımız bu günlerde, Kremlin siparişinde, işgalcilerin sözde mahkemesinde Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yasaklanması, Putin Rusya’sının Kırım Tatarlarını yok etme planlarının bir parçası olarak görülmektedir.

Yasaklama kararı, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini engelleyemeyeceği gibi, Kırım Tatarlarının vatanları Kırım’dan vazgeçmesini de hiçbir zaman sağlayamayacaktır.

Bu yazıyı : 1208 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*