Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
T.C. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Mesajı
  14.05.2016 - 16:28  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

İnsanlık tarihinin en büyük trajedilerden birini teşkil eden Kırım Tatar sürgününün kurbanlarını, sürgünün 72. yıldönümünde derin bir üzüntüyle anıyorum.

250 bine yakın Kırım Tatarının yük vagonlarına bindirilerek adeta bir ölüm yolculuğuna çıkarıldığı ve on binlercesinin yaşamına malolan bu zulüm karşısında Kırım Tatarları büyük bir kararlılıkla varoluş mücadelelerini sürdürmüşler; sabır, cesaret ve metanetleriyle ezilen dünya halklarına örnek olmuşlardır.

Anayurtlarına yeni dönmeye başlamışken, Kırım’ın 2014’te Rusya Federasyonu tarafından yasadışı şekilde işgal ve ilhak edilmesi sonrasında, Kırım Tatarları bir kez daha baskı ve sindirme politikalarıyla karşı karşıya kalmışlardır.

Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Kırım Tatarı soydaşlarının yanında olduğunu kuvvetle vurguluyor, sürgün trajedisinde hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızın  aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Mevlüt ÇAVUŞOĞLU

Dışişleri Bakanı

Bu yazıyı : 1394 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*