Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Teşkilat \ Genel Merkez
Rahmetli Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’ya Ukrayna’daki Kırım Tatarlarından Şeref Madalyası
  14.05.2016 - 10:29  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Ukrayna’nın muhtelif şehirlerinde yaşamakta olan Kırım Tatarlarını temsil eden Ukrayna Kırım Tatar Cemiyeti rahmetli Genel başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’yı şeref madalyası ile ödüllendirdi. Türkiye’deki Kırım Tatarlarının lideri olarak tanınan, Kırım Derneği Genel Başkanı Dr. Ahmed İhsan Kırımlı 11 Aralık 2011’de vefat etmişti.

Ukrayna Kırım Tatar Cemiyeti Dr. Kırımlı’nın artık hayatta olmamasına rağmen, Kırım Tatar millî davasına yapmış olduğu büyük hizmetlerin vurgulanması ve hatırlanması maksadıyla onu şeref madalyasıyla ödüllendirmeyi kararlaştırdı.

Ukrayna Kırım Tatar Derneği’ni temsilen derneğin Lviv Şubesi Başkanı Ernest Abkelâm ve Kiev Şubesi’nden Arsen İsmail şeref madalyasını 13 Mayıs 2016’da Ankara’da Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’nın oğlu Hakan Kırımlı’ya takdim ettiler.

Bu yazıyı : 1070 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*