Facebook Twitter Youtube Vimeo
Ontario Eyaleti Parlamento Binasına Kırım Tatar Bayrağı Çekilecek
  19.05.2016 - 15:14  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Ontario Eyaleti Parlamento Binasına Kırım Tatar Bayrağı Çekilecek

17 Mayıs 2016 tarihinde, Kanada Federal Parlamentosu önünde Kırım Tatar Soykırım Kurbanları anma töreni gerçekleştirildi. Törene Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu; Ukrayna ve Türkiye Büyükelçileri; Kanada Kırım Tatar Derneği Başkanı; Ottawa’da mevcut Türk, Kırım Tatar ve Ukrayna derneklerinin üyeleri ve yaşanan sürgün faciasına duyarsız kalamayanlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, yas günü olan 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü gününün bir gün Kırım’ın Rus işgalinden kurtuluş günü olabileceğikonusundaki umudunu dile getirerek “Bununla birlikte Kanada Parlamentosu’nun bir gün Kırım Tatar Soykırımını tanıyacağını ümit ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Törene katılanlar Kırım Tatar halkına desteklerini göstermek için Kırım Tatar halkının sembolü olan Tarak Tamga’yı oluşturdu.

18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Ottawa ve Toronto’da Kırım Tatar Sürgünün 72’nci yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler kapsamında Kanada’nın birkaç üniversitesinde konu ile ilgili dersler yapılacak. Ayrıca 19 Mayıs 2016’da Toronto’da matem mitingi organize edilecek. Miting kapsamında Ontario eyaleti parlamento binasına Kırım Tatar bayrağı çekilecek.

ÖNEMLİ NOT: Haber metni ve ilgili fotoğraflar QHA’na aittir.

Bu yazıyı : 856 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır