Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Prof. Dr. Fikret Kurtman Vefat Etti
  12.06.2016 - 10:43  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının tanınmış bilim adamlarından Prof. Dr. Fikret Kurtman 9 Haziran 2016’da Ankara’da vefat etti. Fikret Kurtman Bahçesaray ve Yalta kökenli bir Kırım Tatar ailesinin evlâdı olarak 1926’da Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Edincik kasabasında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Yerbilimleri Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisans ve doktorasını Batı Almanya’nın Bonn Üniversitesi’nde yaptı. Kurtman Türkiye’ye döndüğünde Maden Tetkik Arama Enstitüsü Petrol ve Jeotermal Daire Başkanlığı’nı yürüttükten sonra, Konya’daki Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Bu üniversitede Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ile Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlendi. Türkiye’de ve Türkiye dışında ilmî dergilerde çok sayıda yayını bulunan Prof. Dr. Fikret Kurtman yine bir Kırım Tatarı olan Sebahat Kurtman ile evli olup Yurdusev Türkin Kurtman, Nursun Kurtman ve Prof. Dr. Cengiz Kurtman’ın da babasıydı. Prof. Dr. Fikret Kurtman’ın naaşı 10 Haziran 2016’da Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi.

Merhuma Allah’tan rahmet ve mağfiret, derneğimizin aktif üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Kurtman’a ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileriz.

Bu yazıyı : 1721 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*