Facebook Twitter Youtube Vimeo
Büyükelçi Sergiy Korsunsky Türkiye’ye Veda Ediyor
  22.07.2016 - 22:32  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Büyükelçi Sergiy Korsunsky Türkiye’ye Veda Ediyor

2008 yılında göreve başlayan Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Sergiy Korsunsky 18 Haziran’da imzalamış olduğu görev değişikliği kararnamesi gereği artık Türkiye’ye veda ediyor.

Türkiye’de yaşamakta olan Kırım Tatarları Büyükelçi Korsunsky’ye, Kırım Derneği Genel Merkezi ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformu tarafından düzenlenen bir yemekle  bir kez daha teşekkür ederek Ukrayna Dışişleri Bakanlığı bünyesinde başlayacağı yeni görevini hayırladılar. Büyükelçi Sergiy Korsunsky 8 yıllık görevi süresince Kırım Tatarları’nın sorunları konusunda büyük hassasiyet ve özen gösterdi. Bu yemek esnasında da konu yine Kırım Tatarları’nın meseleleri oldu.

22 Temmuz 2016 Cuma günü akşamı düzenlenen veda yemeğinde ayrıca Sayın Büyükelçi’ye Paşabahçe tarafından cam üzerine altın varak işlemeli olarak sınırlı sayıda üretilen özel seri el yapımı bir “Osmanlı Matarası” hediye edildi.

Kırım Tatarları olarak Sayın Sergiy Korsunsky’ye yeni hayatında sağlık ve mutluluk diliyoruz.

Bu yazıyı : 1074 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*