Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Refat Çubarov Derneğimiz Genel Merkezini Ziyaret Etti
  10.01.2017 - 19:25  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere geldiği Ankara’da 11 Ocak 2017 tarihinde Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Kırım Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay’ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Refat Çubarov, Kırım ile ilgili yaşanan gelişmeler ve gündemdeki konular hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin Kırım Tatarları ve Ukrayna’ya desteğinin önemli olduğunu belirten Çubarov, bu desteğin yanında Rusya’nın işgalci tavrının ve hukuku hiçe sayan eylemlerinin kınanmamasının desteğe gölge düşüreceğini kaydetti. Türkiye’nin Türk kökenli topluluklar ve adalet için savaşan diğer milletlere destek oldukça bir sembol haline geleceğini, topyekün Türk Dünyası ve Türkiye’nin geleceğinin buna bağlı olduğunu söyleyen Çubarov, Rusya gibi şantajcı devletlere boyun eğilmesinin bütün küresel düzeni bozacağının altını çizdi.

Kırım Tatar diasporasının işgal sonrası büyük bir uyanış yaşayarak aktifliğini arttırmasını olumlu bulduğunu kaydeden Çubarov, dünyanın bütün bölgelerindeki Kırım Tatar diaspora gruplarına birlik çağrısı yaptı.

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov, katılımcıların sorularını cevaplayarak tamamladığı Genel Merkez ziyaretinden sonra, Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

Bu yazıyı : 1164 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*