Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Aktif anket yok !
  Diğer Anketler
Antlı Şehidimiz Noman Çelebi Cihan’ı Şehadetinin 99. Yılında Dualarla Andık.
  25.02.2017 - 13:33  |  Yazı Boyutu: 10 12 14 16

Derneğimiz Genel Merkezi Gençlik Komisyonu’nca 24 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenen etkinlikte ilk önce 23 Şubat 1918 tarihinde Bolşevikler tarafından şehit edilen Kırım Müslümanları Merkezi İcra Komitesi Başkanı, Kırım, Litvanya, Polonya ve Belarus Müslümanları Müftüsü, Kırım Demokratik Cumhuriyeti’nin ve Kurultay hükümetinin Başbakanı, Kırım Tatarlarının Milli Marşı “Ant Etkenmen”in yazarı Noman Çelebi Cihan’ın ruhuna hep birlikte dua edildi.

Ankara’da yapılan Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında birincilik kazanan genç hafızımız Tayyip Özdemir tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve Noman Çelebi Cihan ile şehitlerimiz için yapılan duaların ardından, Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, Numan Çelebi Cihan’ın hayatı ile Kırım Tatar Milli Hareketindeki yeri ve önemi konusunda bilgi veren bir konuşma gerçekleştirdi.

Kırım Tatarlarının abidevi şahsiyetlerinden Çelebi Cihan’dan bahseden yedi dakikalık bir belgesel gösteriminin ardından, Noman Çelebi Cihan’ın “Sarı Tülpan” adlı şiiri Görkem Akbulut, “Tatarlıgım” adlı şiiri ise Şamil Ersöz tarafından okundu.

Programın ikinci bölümüde ise gençlik komisyonu üyemiz Ufuk Aykol, "Kırım Hanlığı’nın Kuruluşu ve Osmanlı Himayesi" adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Kaynak ve Foto: QHA (Kırım Haber Ajansı)

Bu yazıyı : 160 kişi okudu.
Bookmark and Share Arkadaşına Gönder  Yazdır
İsminiz \ Takma İsim*