Sayın Recep Tayyip Erdoğan

Ankara

22 Ocak 2017

Sayın Cumhurbaşkanımız

Bizler Türkiye'nin muhtelif üniversitelerinde görev yapmakta bulunan ve temel araştırma konuları “Kırım Hanlığı Tarihi” olan akademisyenleriz.

Kırım Derneğimiz Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak’ın Ağabeyi Ertuğrul Katipoğulları 22 Ocak 2018 tarihinde Vefat etmiştir.

Genel Başkanımız Mükremin Şahin 6 Ocak 2018 Cumartesi günü Ankara’dan birlikte geldiği Ömer Özel, Ali Olgun Boydak ve Şükrü Aktaran ile birlikte akşam saatlerinde Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği’ni yeniden dekore edilen binalarında ziyaret etti. Toplantı sıcak bir ortamda samimi bir sohbet havasında gerçekleşti.

Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesi'nde, 7 Ocak 2018 Pazar Günü Emel Okumaları etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi. Etkinlikte, İsmail Otar’ın GÜLTEKİN mahlası ile yazdığı 1917 Kırım Anayasası makalesi ele alındı.

4 Ocak 2018

Sayın Cumhurbaşkanım,

Kırım Tatarlarının tarihî ana vatanı Kırım’ın işgalinden bugüne işgalciler tarafından başlatılan baskı ve zulüm artarak devam etmektedir.

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu adına Eskişehir’de faaliyet göstermekte olan Kırım Vakfı, EKHAD ve Eskişehir Kırım Derneği tarafından düzenlenen imza gününde TRT Muhabiri – Yazar Gönül Şamilkızı 6.Ocak.2018 Cumartesi günü Eskişehir’de okuyucularıyla buluştu. Emin Bektöre Deneyimli Kafe'de düzenlenen etkinliğe ilgi büyüktü.