Kırım Tatarlarının Efsanevi Lideri Mustafa Kırımoğlu 75 Yaşında

Kasım 2018
Pt Sa Çr Pr Cm Ct Pz
26 27 28 29 30

Derneğimiz İstanbul Anadolu Yakası Şubesi tarafından 6 Şubat 2018 tarihinde dernek binasında gerçekleşen Salı Toplantısı etkinliğinde  Alper Yavuzeser ''Putin Dönemi Neo-Avrasyacılık Politikaları ve Kırım'ın İşgali'' başlıklı konuyu sundu.

unnamed 5

İlginin yoğun olduğu konferansta slayt gösterisi eşliğinde Avrasyacılık düşüncesi ve Putin dönemi uygulamaları görseller eşliğinde değerlendirildi.

unnamed 2

Yavuzeser konuşmasında Yeni Avrasyacılık düşüncesinin Otokratik Ortodoks Rusya İmparatorluğu kurma amacını taşıyan izolasyoncu bir kriz ideolojisi olduğundan ve bu düşünce etrafında kurgulanan iç  ve dış  politikanın, hem bölgedeki  ülkeler ve halklar hem de Rusya Federasyonu içinde yaşayan halklar için feci sonuçlar doğurduğundan bahsetti.

unnamed 4

Avrasyacılık sisteminin Batı karşıtlığı üzerinden bölgede bir Rus hegomonyası kurmayı hedeflediğini belirten Yavuzeser,  Avrasyacı düşünürlerin insan hakları, evrensel değerler gibi normları hastalıklı ve batıcıl gördüğünü, Avrupa ve dünyada Kremlin'e yakın olduğu iddia edilen siyasi grupların da benzer şekilde bu kavramlara mesafeli olduğunu ve  birçoğunun kendi ülkeleri ve dünyada faşişt olmakla itham edilen marjinaller olarak görüldüğünü  iletti.

unnamed

Avrasyacı ideolojinin Türk ve Müslüman halkları, Kremlin eksenine sokmayı amaçladığının vurgulandığı konferansta ABD'nin Yakındoğu'da izlediği yanlış politikaların Moskova tarafından istismar edildiği de ifade edildi.

unnamed 1

Konferansta, Kırım’ın işgali ve yaşanan insan hakları ihlalleri, Ukrayna topraklarının işgali, Ukrayna'nın demografik yapısı ve etnik Rus nüfusun Moskova tarafından istismarı, Rusya'nın Ukrayna  ve Post-Sovyet ülkelerine geçmişten günümüze müdahaleleri ve Ukrayna'nın Rus dünyasından kopma mücadelesi de konuşuldu; yoğun katılımın olduğu konferans soru-cevap faslı ve ikramla sonlandı.

unnamed 3