• Ukrayna halkına diz çöktürmek, boyun eğdirmek için Ukrayna’ya dayatılan açlığın adı olan “Holodomor” milyonlarca insanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştır. Bu yaşananlar insanlık tarihinin en büyük soykırımlarından biridir. Aynı zamanda istilacıların, sömürgecilerin, diktatörlerin neler yapabileceğini gösteren çarpıcı bir örnektir.

1932-1933 yılları arasında yaşanan bu melun hadise Ukrayna halkının ve insanlığın hafızasından asla silinmeyecek; güçlü, medeni, müreffeh Ukrayna’nın hafızası ve yaşama iradesi olacaktır.

Kırım Tatar halkı da uygulanan bu politikalar neticesinde Ukrayna halkı ile aynı acıları beraber yaşamış, onbinlerce insanını kaybetmiştir.

Bu ceberrut politikalarda hayatını kaybetmiş tüm masum insanların hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kırım Derneği Genel Merkezi