•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaştırmak üzere kısmi seferberlikle asker toplamaya başladığı Kırım’da celblerin %90’ının Kırım Tatarlarına gönderilmesine binaen Kırım'dan ayrılan ve Türkiye'ye gelen Kırım Tatarları konusunda Kırım Tatar Teşkilatları Platformu'nun mektubu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a müracaat edilerek yardım istendi.

KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’e ,düzmece suçlamalarla İşgalci Rusya’nın  sözde mahkemesi tarafından  17 yıl hapis ile cezalandırılması hakkında Derneğimiz Genel Merkezi tarafından 25 Eylül 2022 tarihinde bir basın açıklaması yayınlanmıştır.

Ukrayna Büyükelçiliği ve Ukrayna Derneği tarafından 23 ile 24 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da “Dünya Kültürleri Festivali” düzenlendi.

Rusya Federasyonu tarafından ilan edilen kısmi seferberlik hakkında Derneğimiz Genel Merkezi tarafından 23 Eylül 2022 tarihinde bir basın açıklaması yayınlanmıştır.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali bu yıl 15'inci kez düzenlendi.

Ankara’da Etimesgut Belediyesinin 24’üncüsünü düzenlediği “Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali”ne katıldık.

Kırım Vakfı kurucu üyelerinden, uzun yıllar Derneğimiz Balıkesir Şube Başkanlığı yapmış olan 1942 Balıkesir doğumlu Aydın Kırımlı vefat etti.

Derneğimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği ve Ukrayna Ankara Derneği’nin düzenlediği “24 Ağustos Bağımsızlık Günü” etkinliğine katıldık.

Kırım Tatar Dans  Topluluğu “Cıyın Ansambli”nin 2022-2023 sezonu için kayıtları açıldı.

Kiev Taras Shevchenko Üniversitesi’nde Türkçe’den Ukraince’ye çevrilerek basılan “Aluşta’dan Esen Yeller” romanının tanıtımı yapıldı.