•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Türkiye'de kurulu Kırım Tatar Teşkilatları Platformu, Koordinasyon Kurulu Başkanı Ümit Şilit'in başkanlığında 10.Nisan.2021 akşamı saat 21.00’de toplandı.

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 4 Nisan 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “Müstakil Kırım Hanlığı 1772-1783” idi.

Şefika Gaspıralı

Genel Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilen "Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi"nin 2 Nisan 2021 Cuma günkü konuğu Ayşe Cemre Yüksel oldu.

Kıymetli üyelerimiz, Kıymetli Kırım dostları;

Şartlı bağışlarımızla (Fitre, Zekât, Fidye, Hayır ve Adaklarımızla) paylaşarak yardımlaşma içerisinde büyüyelim...

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 28 Mart 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “Kırım Tatar Yırlarında Sürgün ve Muhaceret” idi.

Alim Aydamak

Genel Merkezimiz bu yılın Ocak ayında Emel Kırım Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen "Emel Fikir Kültür Konferansları"nın ardından 26 Mart Cuma günü itibarıyla "Söz Gençlerin-Zemanevi Sohbetler Serisi"ne başladı.

Emel Kırım Vakfı’nın “Fikir-Kültür Konferansları” kapsamında 21 Mart 2021 Pazar günü saat 17.00’de internet aracılığıyla düzenlenen toplantının başlığı “İsmail Bey Gaspıralı ve Türkistan” idi.

İsmail Bey Gaspıralı doğumunun 170. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Genel Merkezimiz’in işbirliğinde bir panel düzenlendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Genel Merkezimiz tarafından organize edilen İsmail Bey Gaspıralı’nın doğumunun 170. Yılında anılacağı panel 21 Mart 2021 Pazar günü saat 15.00’te çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Karabük Üniversitesi’nin düzenlemekte olduğu “Eurasia Talks” dizi seminerleri bu hafta “7.Yılında Kırım’ın İşgali: Mitler, Gerçekler, Değerlendirmeler” başlığıyla düzenleniyor. Konuşmacılar, Kırım’ın işgalinin nedenleri, sebep olduğu sonuçlar ve konuyla ilgili geleceğe dair olasılıkları değerlendirecek.

Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin 2015 senesinde Ankara’da yapılan toplantısının açılışında dönemin Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin tarafından yine dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun mesajı okunmuş ve mesajda yer alan “Kırım, Ukrayna’ya Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti olarak dönecektir” cümlesini hep beraber ayakta alkışlamıştık. Bu mesaj 150 seneye yaklaşan millî mücadelemiz için önemli ve tarihî bir köşe başının tutulması anlamına geliyordu.

Derneğimiz Toydemir Şubesi 13 Mart 2021 Cumartesi günü saat 11.00'te Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Pandemi kurallarına uyularak yapılan genel kurulda toplantı yeter sayısının sağlandığının anlaşılması üzerine Dernek Başkanı Vecdi Özgey’in konuşması ile toplantı başlatıldı.