• Litvanya'nın Trakai şehrinde Tatar Kültür Derneği tarafından düzenlenen yaz kampı 24 Temmuz 2024 tarihinde görsel bir şölenle sona erdi.

Litvanya’nın Trakai şehrinde 21 Temmuz 2024 Pazar günü Derneğimizin de temsil edildiği "Saban Toy" düzenlendi.

Kırım Tatarlarının lideri Mustafa A. Kırımoğlu Ankara’ya yaptığı günübirlik görüşmeleri çerçevesinde 17 Temmuz 2024 tarihinde Derneğimiz Genel Merkezini ziyaret etti.

banner

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteği, Türkiye'nin Vilnius Büyükelçiliği ve Litvanya'nın Trakai şehri belediyesinin katkılarıyla Tatar Kültür Derneği'nin ev sahipliği düzenlenen yaz okulu çalışmalarına 16 Temmuz 2024 tarihinde başladı.

Kırım Tatarlarının Lideri Mustafa A. Kırımoğlu’nun ağabeyi, Kırım Tatar milli hareketinin emektarı Anafi Cemilev, Kırım Akmescit’in Kün Tuvğan (Teplovka) köyünde 13 Temmuz 2024 tarihinde vefat etmiştir.

Kırım Tatarlarının milli tarihinde önemli bir yer teşkil eden Bayrak Günü’nü kamuoyuna duyurmak amacıyla Genel Merkezimiz desteğinde Genç Tatar İnisiyatifi’nin organizatörlüğünde gerçekleşen Kırım Tatar Millî Bayrak Günü Uluslararası 2024 Satranç Turnuvası sonuçlandı.

Genel Merkez Yönetim Kurulumuz Temmuz ayı toplantısını 4 Temmuz 2024 tarihinde Genel Merkez binamızda gerçekleştirdi.

Kurban hayırlarını bu yıl da şartlı bağış olarak vekâlet yoluyla kestirmek isteyen üyelerimizin ve dostlarımızın kurban bağışları Kırım’da millî hareket emektarları, babaları cezaevinde olan aileler, hastalarımız, yaşlılarımız ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmıştır.

İstanbul Şubemiz 30 Haziran 2024 tarihinde Çatalca’nın Bahşayiş köyünde tepreç şenliği düzenledi.

Kocaeli Şubemiz 26 Haziran “Kırım Tatar Millî Bayrak Günü” münasebetiyle 30 Haziran 2024 tarihinde kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Gebze Şubemiz, 26 Haziran “Kırım Tatar Millî Bayrak Günü” münasebetiyle 30 Haziran 2024 tarihinde kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Rusya’nın 2021 yılı Eylül ayından beri esir tuttuğu KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in esaretten kurtarılması hakkında Kırım Tatar Teşkilâtları Platformu tarafından 1 Temmuz 2024 tarihinde bir basın açıklaması yayınlanmıştır.