• derneklogo 150x150

KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

26 Kasım 2018, Ankara

Rusya Federasyonu’nun Kerç Boğazındaki saldırıları hakkında bildiri

Evrensel insanî değerler, barışın korunması ve uluslararası hukukun üstünlüğü ilkelerini 2014 yılında Kırım’ı işgal ederek tanımadığını bütün dünyaya ispatlayan Rusya Federasyonu 25 Kasım 2018 tarihinde Kerç Boğazı’nda gerçekleştirdiği saldırıda hücumbotları ile iki Ukrayna gemisine ateş açarak gemileri ele geçirmek sureti ile bir kez daha ortaya koymuştur.

Rusya Federasyonu ve Ukrayna’yı bir kez daha sıcak çatışmanın eşiğine getiren bu olay, Kırım’ın işgalinden sonra Karadeniz’de askeri üstünlüğü ele aldığını beyan ve iddia eden Rusya’nın insan hayatına ve barışa en küçük bir değer vermediğinin bir başka göstergesidir, aynı zamanda bütün Karadeniz çevresi ülkelerine açıkça bir tehdittir.

Yaşanan bu olay dahi Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının ne denli ilkel ve hukuksuz bir rejim altında var olma mücadelesine devam ettiklerini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Çok açık olarak ifade etmek gerekir ki Ukrayna’nın toprak bütünlüğü yeniden sağlanmadığı müddetçe bütün Karadeniz çevresi ülkelerin ve dünyanın geri kalanının barış ve huzuru Rusya Federasyonu’nun saldırılarına açık ve tehdit altındadır.

Kırım Tatarlarının hukuksuz ve kanun dışı Rusya Federasyonu’na karşı mücadelesi yılmaksızın devam edecektir.