• Kırım Derneğimizin cefakar ve vefakar emekçilerinden rahmetli Gülnar Atanur’un kız kardeşi, Kırım Türkleri Amerikan Birliği Cemiyetinin önde gelenlerinden, rahmetli Sabri Kızavul'un eşi Cevair Kızavul, 14 Şubat 2022 tarihinde ABD’nde vefat etmiştir.

Cevair Kızavul

Cevair Kızavul, doğduğu vatan Kırım’ı 1940’lı yılların başında terk etmek zorunda kalmış, II. Dünya Savaşını müteakip hayatını idame ettirmeye çalıştığı mülteci kamplarından 1940’lı yılların sonunda yerleştiği Türkiye’de, ve müteakiben 1972 yılından bugüne kadar da yaşadığı ABD’de Vatan Kırım’a hasretlik içinde hayatını sürdürmüştür.

Merhumenin Cenazesi 16 Şubat 2022 Çarşamba günü Brooklyn Eyüp Sultan camiinde kılınan cenaze namazına müteakip Paramus NJ'deki Washington Memorial Park mezarlığında defnedilmiştir.

Merhumeye Allah’tan rahmet,

Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Kırım Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu