• Kapsamı genişleyerek devam eden ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına bağışladığımız   “Kırım Tatar Kültür Günleri” etkinliklerimiz bu Perşembe başlıyor.

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi tarafından organize edilen, Kırım Tatar sanatçıların el emeği ürünlerinden resme, yemekten müziğe, kültür sohbetlerinden kitap tanıtımlarına kadar birbirinden farklı pek çok etkinlik konuklarımızı bekliyor.

Açılışı 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 14.00’de yapılacak olan “Kırım Tatar Kültür Günleri” etkinliğimiz Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Mürsel Uluç Mahallesi’ndeki Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 20.00’ye kadar devam edecek.

Her seferinde konuklarımızın ilgisini çekeceğini düşünerek hazırladığımız etkinliklerimizin ve söyleşilerimizin programını büyük bir özenle hazırladık. Sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumuz program tanıtım afişimizi çok dikkatli bir şekilde incelemenizi öneriyoruz.  Ayrıca etkinliklerimizin 4 gün boyunca süreceğini, bu süreçte tüm stantlarımızın açık olacağını ve hepsinde satış yapılacağınıda daha hatırlatmak isteriz.

Kırım Tatar Kültür Günleri Programı

27 Nisan 2023 - Perşembe
    14.00 - Açılış / Kırım Tatar Eserleri Dinletisi
    15.00 - Av.İlyas Aktaran “Son Gazi / Yakup Satar (Kitap Tanıtımı)”
    17.00 - Zera Bekirova “Tercüman’dan Bugüne Kırım Tatar Matbuatı”
    20.00 - Prof.Dr.Hakan Kırımlı “Tarih ve Müzik Dinletisi (Rüstem Memed, Arslanbek Sultanbekov eşliğinde)”

28 Nisan 2023 - Cuma
    15.00 - Doç.Dr.Işılay Işıktaş Sava “Kırım Tatar Şairi Şakir Selim'in Şiirleri ve Kırım’ın Çöl Hayatından isimli kitaplarının tanıtımı”
    17.00 - Prof.Dr.Hakan Kırımlı “Kırım Tatar Yemek Tarihi”
    19.00 - Rüstem Memed Konseri “Efsaneler-Kırım Tatar Yırları”

29 Nisan 2023 - Cumartesi
    14.00 - Gönül Şamilkızı “Bir Kırım Tatar Köyü Ballıkpınar”
    15.00 - Tuncer Kalkay “Ballıkpınar Kırım Tatar Kültür Evi”
    16.00 - Ayşe Osman “Kırım Tatar Nakışlarının Dilinden”
    19.00 - Konser “II.Gazi Geray Han Eserleri Dinletisi (Mâverâ Türk Müziği Topluluğu)”

30 Nisan 2023 - Pazar
    14.00 - Zafer Karatay “Muhacerette Kırım Emel’i”
    15.00 - Zera Bekirova “Bekir Sıtkı Çobanzade 130 yaşında”
    16.00 - Evelina Kemileva “Kırım Tatar Dans Tarihi”
    17.00 - “Genel Merkez Müzik Çalışmaları Dinletisi” / Refat Usein Rehberliğinde

Sergi
    Elvisa Tatarova – Keramik eserleri sergisi
    Sakine Bayri – Resim sergisi
    Tülin Sezer – Resim sergisi
    Feridun Akçura – El sanatları standı
    Devrim Güngör - Ebru standı ve canlı performans
    Zeynep Şeyma Ersöz – Tezhip sergisi
    Ukrayna Derneği Standı
    Kırım Derneği Genel Merkezi Standı
    (Sergiler ve stantlarda satışta yapılacaktır)

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen “Kırım Tatar Kültür Günleri”nden elde edilecek gelir Derneğimizin eğitim, kültür ve sosyal yardımlar konusunda yaptığı çalışmaların genişleyerek devam etmesinin yanı sıra savaş sebebiyle Kırım’dan çıkmak zorunda kalan kardeşlerimizle tedavi amacıyla ülkemize gelen hastalarımıza yardım için kullanılacaktır.

Kültür Günleri nihai afiş

Kültür Günlerimize bağışlarıyla katkıda bulunmak isteyen dostlarımız bağışlarını “Kültür Günleri” açıklaması ile T.C. Ziraat Bankası Ankara Yenişehir şubesindeki TR290001000471397750885001 IBAN numaralı hesabımıza gönderebilirler.