• Derneğimizin kurucusu olduğu Kırım Vakfı 2023-2024 sezonu faaliyetleri çerçevesinde Aralık 2023’de başlamak üzere her ayın ilk Cumartesi günü “Tarih ve Kültür Konferansları” başlığı altında Kırım Tatarları ile ilgili Türkiye’de yapılan çalışmalar sonucunda  ortaya çıkarılan eserleri  gündemine alacak  ve eserlerin müelliflerini konuk edecek.

Derneğimiz Genel Merkezi ile Kırım Vakfı'nın yer aldığı Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisindeki “Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi”nde yapılacak konferanslar halka açık olacak. Konferans süresince konu ile ilgili merak edilen sorular müellifleri tarafından cevaplandırılacak ve arzu eden dostlarımız  eserleri  müelliflerine imzalatabilecek.

Kırım Vakfı “Tarih ve Kültür Konferansları”nın 2 Aralık 2023 tarihinde saat:14.00’de yapılacak “Akyar’dan Akşehir’e Bir Göç Hikayesi” adlı ilk toplantısındaki konuğu Servet Odaman olacak.

Servet Odaman  kaleme aldığı “Kırım 1903 Akyar’dan Akşehir’e Bir Göç Hikayesi” adlı kitabı yanında Kırım Tatarları tarafından kurulmuş olan köyü Köklüce  odaklı kültürel çalışmalarını da toplantı katılımcıları ile paylaşacak.

e4ebced5 1e14 419d a744 342ab13f6e29