•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar “UNESCO Ukrayna Milli Komisyonu Başkanı” oldu.

    Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, söz konusu atamayı 17 Temmuz 2020 tarihinde onayladı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, UNESCO Ukrayna Milli Komisyonu özellikle işgal edilen Kırım’daki problemlere uluslararası toplumun dikkatini çekmek için çalışmalar yürütecek.

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Millî Komisyonları “İkili olağan ilişkiler, alınan kararların uygulanması ve bilgi-belge değişimi dışında kalan konulardaki çalışmaları, ilgili bakanlıklar ile koordineli olarak gerçekleştirmek; UNESCO Genel Konferanslarında veya UNESCO’nun düzenleyeceği toplantılarda ilgili ülke adına katılacak delege ya da uzmanların seçilmesi sırasında hükümete danışmanlık etmek; konferans ya da toplantılarda ilgili ülke adına ileri sürülecek görüş ve önerileri hazırlamak, Dışişleri Bakanlığının ve ilgili diğer bakanlıkların görüşünü alarak katılacaklara bildirmek, kendi üyelerini veya yetkili kişileri davet ederek UNESCO’nun ilgi alanlarında özel ihtisas komiteleri oluşturmak ve çalıştırmak; UNESCO’nun etkinlikleri kapsamında ilgili ülkede yürütülen çalışmalar hakkında UNESCO merkezine gönderilmesi gereken ülke raporlarının hazırlanmasına katkıda bulunmak” gibi çok önemli görevleri yerine getiriyorlar. Bu sebeple Sayın Ceppar’a tevdi edilen bu yeni görev büyük önem arz etmekte.

    Yeni göreviyle ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Ceppar, 16 Temmuz 2020 tarihinde UNESCO Ukrayna Milli Komisyonunun Yönetim Kurulu üyeleri ile ilk toplantılarını yaptıklarını aktardı. Ceppar ayrıca, yeni görevinde ilk ziyaretini Paris’teki UNESCO Genel Müdürlüğüne gerçekleştirmeyi planladığını da ifade etti.

    Ukrayna Dışişleri tarafından yapılan açıklamada ise “Ulusal çıkarlar açısından eğitim, bilim, kültür, enformasyon ve iletişim de dahil olmak üzere UNESCO’nun araçları ve kaynaklarının kullanımı ülkemizin potansiyelinin, uluslararası süreçlere daha fazla katılmasına yardımcı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

    Derneğimiz adına Sayın Emine Ceppar’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

     

    Pin It