• Azerbaycan Kültür Derneği’nin Başbakanlık Tanıtma Fonunun desteği, Kırım Derneği ve Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlediği "Azerbaycan, Kırım, Türkiye Sanat ve Kardeşlik Şöleni" 24 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da gerçekleşti.

Ankara MEB Şura Salonu'nda seyirciyle buluşan görkemli şölende, Türk Dünyası'na gönül verenlerin coşkusu görülmeye değerdi.

25659659 1677652852298826 6344528862239448230 n

Saat 20:30'da başlayan Kırım ve Azerbaycan derneklerinin yöresel danslarını sergiledikleri şölen, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

26047386 1677649248965853 1799888357852956379 n

Abdullah Alper Kurbani yönetimindeki Ankara Türk Dünyası Müzik Topluğu'nun usta müzisyenlerinin de eşlik ettiği gecenin sunuculuğunu TRT Muhabiri-Yazar Gönül Şamilkızı üstlendi.

25994833 1677659752298136 2106420815668880417 n

Gece Şamilkızı’nın "Bugün buraya gelip bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada Azerbaycan'ın, Kırım'ın ve Türkiye'nin en güzel müziklerini en güzel danslarını sergileyeceğiz." sözleriyle başladı.

Şef Abdullah Alper Kurbani yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Kırım Ansambli’nin Ukrayna’da Nam Kazangan yırcısı Asiye Sale, Ankara Devlet Opera ve Balesi solisti Şenol Talınlı, Kırım Derneği Genel Merkezi Cıyın Ansambli ve Azerbaycan Kültür Derneği Halk Dansları Topluluğu’nun sahne aldığı şölen tam anlamıyla bir görsel ziyafetti.

26165531 1677658362298275 6662228438143898822 n

Türk Dünyası Müzik Topluluğu solistleri Çiğdem Gürdal, Seher Çağatay, Alper Kıraç ve Cem Gürdal’ın seslendirdiği şarkılarla birlikte topluluğun dansçıları Gökçe Küçükbakar ve Ali Şar’ın da Türk Halk Dansları’ndan örnekler verdiği gecenin finalinde ise coşku doruklardaydı.

26169994 1677662962297815 8281436060983137043 n

Asiye Sale, Seher Çağatay ve Şenol Talınlı’nın yorumladığı “Yaşa Menim Halkım” yırı ve Kars yöresine ait “Hoş gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa” isimli türkü icra edilirken bütün dansçılar ellerinde Azerbaycan, Kırım ve Türk bayrakları ile sahnedeydiler. Bu coşkuya seyirciler de danslarıyla katılınca ortaya ifadesi güç güzellikte bir görüntü çıktı.

26174793 10155843734448211 699440306 n

Böyle güzel beraberliklerin her daim yaşanması dileğiyle geceye katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.

- Abdullah Alper Kurbani (Türk Dünyası Müzik Topluluğu Şefi)

26174894 10155843734503211 1247972232 n

- Çiğdem Gürdal  (Türk Dünyası Müzik Topluluğu Solisti)

26112221 1677656648965113 2609449099441563178 n