• Merkezi Konya’da olan “Genç Tatar” inisiyatifine mensup arkadaşlarımızdan bir grup 20 Kasım 2021 Cumartesi günü Genel Merkezimizi ziyaret ettiler.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 21.40.50 1

Bu güne kadar Kırım Tatar kültürü, tarihi, halkımızın durumu ve sorunları ile ilgili konularda çalışan arkadaşlarımız sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak bu konuları dile getirdikleri gibi salgın döneminde çevrimiçi satranç turnuvası da düzenlediler. Arkadaşlarımızın ziyaretinde satranç turnuvasının genişletilmesi ve Kırım Tatarlarının yaşadığı her ülkeden katılım sağlanması hususunda görüş alış verişinde bulunuldu. Sonuç olarak 1917 Kurultayının 104. Yıldönümüne bağışlanan (Kurultay 1917) uluslararası bir yarışma düzenlenmesine karar verildi. Prensip olarak bu turnuvanın 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde yapılması ve detayların belirlenmesinden sonra ilân edilmesi konusunda mutabık olundu. Ayrıca bu turnuvanın yılda iki kez, “Kırım Tatar Millî Bayrak Günü” ve “Kurultay” tarihlerine denk gelecek şekilde yapılması değerlendirildi. Turnuvanın kurumsal şekle bürünerek her yıl düzenlenmesi hususunda da fikir birliğine varıldı.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 21.40.52 1

Genç Tatar inisiyatifine mensup arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda Vatanımızda ve 15 farklı ülkede yaşayan halkımızın meseleleri konusunda ortak çalışmaların arttırılması konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

WhatsApp Image 2021 11 20 at 21.40.51 2