• Genel Merkezimizin faaliyetleri arasında yer alan kermesimiz bu yıl 1917 Kurultayımızın 104’ncü yılı münasebetiyle gerçekleştirilecek olan “Kırım Kültür Günleri” kapsamında yer alacak.

Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi tarafından organize edilen kermes ürünlerinin temini tamamen gönüllülerin katkılarından oluşuyor. Kermes kapsamında davetlileri el sanatlarından, müziğe, yemeklerden sürpriz hediyelere kadar birçok şey bekliyor.

Açılışı 16 Aralık 2021 Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak olan “Kırım Kültür Günleri” ve “Geleneksel Kermes” etkinlikleri 19 Aralık 2021 Pazar günü saat 20.00’ye kadar Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Mürsel Uluç Mahallesi’ndeki Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi’nde görülebilir.

Bu yıl kapsamı genişleyen etkinliklerde Kiev’den konuk olarak gelen “Qırım Ailesi”nin yanı sıra “Nito Kitap”, “Tohumluk Vakfı”, “Ukrayna Derneği” gibi ortak çalışılan sivil toplum kuruluşları ve “Emel Dergisi” de stantlar açacaklar. Ayrıca düzenlenecek olan sohbet programları ve okurları yazarlarla buluşturacak olan imza  günleri de bu yıl ki organizasyonun yeniliklerinden biri.

Metin Batur’un CD’lerini, yazarlarımızın aynı gün kitaplarını da imzalayacakları sohbet programlarının tarihi ve saatleri şu şekilde belirlendi:

“Kırım Kültür Günleri” Sohbet Programları

16 Aralık 2021- Perşembe
                                          15.00  Açılış
                                          15.30  “1917 Kurultayı’na Bağışlanan Uluslararası Satranç Turnuvası” sonuçlarının ilânı
                                          16.00  Metin Batur-Mamed Cafarov “Kırım Yırları” dinletisi

17 Aralık 2021-Cuma
                                        13.30  Anife Qurtseyit “Kiev’de Qırım Ailesi
                                        14.30  Gönül Şamilkızı “Ballıkpınar-Bir Kırım Tatar Köyü
                                        16.00  Mehmet Berk Yaltırık “Halk Hikâyelerinde Korku
                                        18.00  Nurten Ceceli Alkan “Çocuklarımız İçin Kırım'dan Masallarımız Var
                                        19.30  Zera Bekirova “Nenkecan 10 Yaşında”

18 Aralık 2021-Cumartesi
                                        11.00  Mayre Luman “Qırımtatar Nakışları
                                        12.30  Serra Menekay Öncel “Hekimlikten Yazarlığa
                                        14.00  Pınar Ayhan “Tohumluk Vakfı-Köy ile Kent Arasında Aydınlanma Köprüsü
                                        16.00  Lilâ Bucurova “Sürgün Şiirleri”
                                                    Elzara İslâmova ““Crimean Tatars faaliyetleri ve Tercüman Belgeseli”
                                        18.00  Zafer Karatay “Emel Mecmuası’nın 91.Yıldönümü”

Etkinlik kapsamında 18 Aralık 2021 Cumartesi günü akşam saatlerinde yeri ve başlama saati bilahare ilân edilecek olan Litvanya’da yaşayan Kırım Tatar toplumunu tanıtıcı bir fotoğraf sergisi ve  sanat gecesi düzenlenecek.

Kırım kültür günleri ilk haber en son

Kırım Derneği Genel Merkezi’nin yemek tutkunlarını Kırım Tatar Mutfağı ile tanıştıracak olan kafeteryası “QALAQAY”da  “Kırım Kültür Günleri” kapsamında konuklarla tanışacak.

Kırım Derneği Genel Merkezi bünyesinde kurulan eğitim, kültür ve sosyal yardım konusunda çalışmalar yapan ”Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi” tarafından organize edilen Güz Kermesine destek amacıyla hazırlanan bilet satışı da devam etmekte. Etkinliğin son günü biletlerdeki numaralarla yapılacak olan çekilişle belirlenecek şanslı numaralara 4 adet çeyrek altın ve 50 adet sürpriz hediye verilecek. 19 Aralık 2021 saat 18.00’e kadar temin edilebilecek olan çekiliş biletlerinin kazananları üzerindeki numaralarla www.kirimdernegi.org.tr adresinden yayınlanacak. Kermes ve yardım amacıyla satılan biletlerin geliri derneğimizin amacı doğrultusunda sağlık, eğitim, kültür ve sosyal yardım için yapılan çalışmalarda kullanılacaktır.

Kermesimize bağış yaparak katkıda bulunmak isteyenler “Kermese Bağış” açıklaması ile TC Ziraat Bankası Ankara Yenişehir Şubesi’nin TR 2900 0100 0471 3977 5088 5001 numaralı hesaba bağışlarını gönderebilirler.