• Ukraynalı çağdaş sanatçıların eserlerinin yer aldığı “Horizons” (Ufuklar) başlıklı sergi Bilkent AVM’de açıldı.

Horizons

Ukrayna'nın farklı bölgelerinden 37 sanatçının 67 eseri yer aldığı sergideki eserler dört bölüm olarak sergileniyor. Her bölüm renklerle ifade ediliyor.

Blue and violet horizon

Blue and Violet Horizon/Mor ve mavi ufuklar: intikamcıların yaşadığı ve Ukrayna güneşinin doğduğu yer.

Red horizon

Red Horizon/Kırmızı ufuklar: Ukraynalıların fiziksel olarak yaşadıkları çalkantılar.

Yellow Horizon

Sarı ufuk: hava alarmı sırasında soğukkanlı çocukların kahkahaları.

Black Horizon

Siyah ufuk: hava saldırısının geri püskürtülmesi.

Kalabalık

Bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde sanatseverlerin beğenisine sunulan, “Kozytskyi Yardım Vakfı” tarafından düzenlenen sergi 4 Kasım’da açıldı.

Büyükelçi

Resmi açılışı Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar tarafından yapılan sergi Bilkent AVM’de, RC Müzayede ve Sanat Evi Özel Salon’da 11 Kasım’a kadar açık kalacak.

Biz

Çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu açılış törenine KTMM Başkanı Refat Çubar ve Genel Başkanımız Mükremin Şahin de konuklar arasındaydı.

Genel resim