•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Genel Merkez yönetim kurulu üyelerimiz ile Kırıkkale ve Toydemir Şubelerimizin yöneticilerinin katıldığı iftar programı 22 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

    Banner

    Kırım Tatar Mutfağımız Qalaqay’da düzenlenen iftar programına katılan Genel Merkez yöneticilerimiz ile Kırıkkale ve Toydemir Şubelerimizin yöneticileri oruçlarını Kırım Tatar aşları ve dualar ile açtı.

    1

    İftar yemeğinin ardından Tuvgan Til İnternet Sitesi Koordinatörü Oya Deniz Çongar katılımcıları selamlayarak Ramazan ayının önemi ve yardımlaşma hakkında kısa bir konuşma yaptı.

    MS

    Genel Başkanımız Mükremin Şahin Derneğimiz faaliyetleri yanında önümüzdeki dönem planladığımız çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    HK

    Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı da Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları yanında Kırım Tatarlarının yaşadıkları zorluklara değindi.

    UYU

    Kırıkkale Şubemiz Sekreteri Av. Uğur Yaşar Uygun üzerinde çalıştıkları, Kırım Tatarlarını bir platformda toplamayı ve bilgi alışverişini kolaylaştırmayı hedefleyen bir sosyal medya uygulaması hakkında bilgi verdi.

    Giris

    Son olarak söz alan Toydemir Şubemiz Başkanı Vecdi Özgey, Sakarya Meydan Muharebesinin Toydemir mevkiinde tespit edilen 80 şehidimiz için yapmayı planladıkları şehitler abidesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

    2

    Konuşmaların ardından katılımcılar dernek faaliyetleri ve gündemdeki konular üzerinde sohbette bulundular.

    3

    Pin It