•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Rusya Kızıl Ordu Korosu'nun 14 ila 22 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin değişik şehirlerinde vereceği konserler iptal edildi.

    Büyük Kırım Tatar Sürgünü’nün (18 Mayıs 1944) 80. yıl dönümü ile Büyük Çerkes Sürgünü’nün (21 Mayıs 1864) 160. yıl dönümü anma günlerine denk getirilen Rus Ordu Korosu’nun Türkiye turnesi hakkında başlayan tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine provokatörler teşebbüslerinden vazgeçmek zorunda kaldı.

    Kırım Tatar ve Çerkes teşkilatları yanında pek çok sivil toplum kuruluşu ile sorumluluk ve sağ duyu sahibi bireyler farklı platformlarda, demokratik tepkilerini dile getirerek bu maskaralığın önüne geçmeyi başardı.

    Derneğimiz Genel Merkezi de konu ile ilgili yayınladığı basın bildirisinde; “Vatanımız Kırım’da 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar sürgünü matem günü anılamazken sürgün ve soykırım faciasının birinci dereceden sorumlusu olan Kızıl Ordu, sanatın kisvesine bürünerek Türkiye’de turne yapacak ve sürgünün yıl dönümünde şarkılar söyleyecektir. Bu koro tarafından seslendirilen her nota biz Kırım Tatarlarının canını yakacak, Kırım Tatar sürgününde hayatlarını kaybedenlerin kemiklerini sızlatacaktır.” İfadelerini kullanarak talebini kamuoyu ile paylaşmıştı.

    Bu vesile ile güç birliği yaptığımız, ortak ve benzer tepki verdiğimiz bütün teşkilatlara ve bireylere şükranlarımızı sunuyoruz.

    Pin It