•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, Genel Başkanımız Mükremin Şahin, Genel Başkan Yardımcımız Av. Namık Kemal Bayar ve Yönetim Kurulu üyemiz Ali Olgun Boydak, 10 Ocak 2019 tarihinde Türkiye Maarif Vakfı'na bir ziyaret gerçekleştirdiler.

    1

    Türkiye Maarif Vakfı'nın Doğu Avrupa sorumlusu Doç. Dr. Cahit Bağcı ve koordinatör Doç. Dr. Metin Çelik ile yapılan görüşmede Ukrayna'nın başkenti Kiev'de ve Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelerde aynı zamanda Kırım Tatar millî okulu olarak da işlev görebilecek nitelikte okulların açılması konusu üzerinde duruldu.

    3

    Ukrayna Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Maarif Vakfı arasında 2018 yılının Eylül ayında imzalanan "Karşılıklı İşbirliği Memorandumu" kapsamında Türkiye Maarif Vakfı'nın Ukrayna'da okullar açması için birlikte yapılabilecek projeler üzerinde yapılan görüşmede Türkiye Maarif Vakfı'nın Ukrayna'da bulunan Kırım Tatar sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışma imkanları da ele alındı.

    2

    Türkiye Maarif Vakfı ile Genel Merkezimiz arasında çalışma konularının önümüzdeki günlerde bir araya gelinerek detaylandırılmasına karar verildi.

    Pin It