• Kırıkkale’de Tepreç Coşkusu

Genel Merkezimiz Kırıkkale Şubesi 22 Mayıs 2016 Pazar günü Bahşılı Celâl Bayar Parkı’nda bir “Tepreç Şenliği” düzenledi.

Şenlik saat 13.00’de tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir fatiha süresince saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kırım Tatar Millî Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile Tepreç duası okundu ve açılış konuşmaları yapıldı. Ardından senenin bereketli geçmesi dilekleri ile protokol “Qalaqay” tığırttı.

Tepreç etkinliği Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Derneğimiz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Cıyın Ansambli” gösterisi ise izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Özellikle küçük yaş grubunun gösterisi büyük alkış aldı.

Ayrıca Feride Bulatova’nın seslendirdiği yırlar ve kızımızın olağanüstü sesi tepreç alanında büyük beğeni topladı.

Tepreçin ilerleyen dakikalarında İl Kültür Müdürlüğü Ustalar Topluluğu sahnede yerini aldı.

Günün en renkli dakikaları ise “ip çekme”, “çuval” ve “yumurta taşıma” yarışmaları esnasında yaşandı.

Sonrasında sürpriz hediye çekiliş yapıldı.

Tepreç alanındaki “çibörek”, “köbete”, “sarı burma” ve “tataraş” ikramları ise muhteşemdi.

Kırıkkale Şubemizin düzenlediği tepreç şenliği plaket töreni ile sona erdi.