•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Kocaeli’de Rus İşgalinin İkinci Yılında Konferans
     
     

     

    Kocaeli / QHA - Rusya’nın Kırım’ı işgalinin ikinci yılında Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen konferansta, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay katılımcılara işgali ve Kırım’ın son durumunu anlattı.

     

     

    Konferans ilan edildiği zaman Kırım Derneği Genel Merkezi Kocaeli Şube Başkanı Suavi Oktay QHA’ya yaptığı açıklamada, bu konferansa sivil toplum kuruluşlarının da destek vererek katılacaklarını ve tüm halkın davetli olduğunu söylemiş, Kırım’ın işgal yıl dönümüyle ilgili olarak: "Sadece dernek olarak değil Türkiye’deki diaspora olarak da bunu işgali hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Resmen bu işgaldir, barbarlıktır, eşkîyalıktır. Başka bir şey değildir. Bağımsız bir devletin topraklarına silahlı kuvvetleri ile gelerek bu şekilde oradaki insanlarımızın mağdur edilmesi bizim için hiçbir şekilde affedilecek bir olay değildir." diye kaydetmişti.

     

      

     

    Kırım Tatar Millî Meclisi Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı ve TRT’de hazırlanan Kırım belgesellerinin yapımcısı Zafer Karatay’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe üyeler büyük ilgi gösterdi. Konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo ile birlikte Edirne, Yalova ve Sakarya Dernek Başkan ve Yöneticileri; Yalova Apakaylar Kolu üyeleri; Taşköprü, Erzurum, Gümüşhane ve Mardin Dernek Başkan ve Yöneticileri ve ayrıca yerel basın mensupları da iştirak ettiler.

     

     

    Konferansta Şube Başkanı Suavi Oktay üyelere ve davetlilere  Kırım Derneği Genel Merkezi’nin ve Türkiye’deki derneklerin Kırım’ın Rusya Federasyonu’nca işgalinin ikinci yıl dönümünde aynı zamanda düzenledikleri protestolar ve eylemler hakkında bilgi verdi. Daha sonra Zafer Karatay Rus işgali ve iki yıldır süren baskı politikasından bahsetti. Rusya’nın herhangi bir hukuki dayanak göstermeden, düzmece bir gerekçe ile Kırım’ı işgal etmekle kalmayıp, yarımadada bilhassa Kırım Tatarları’na yönelik baskılarını, sözde Kırım idaresinin keyfi göz altılarını, ev baskınlarını ve faili meçhul cinayetleri anlattı. Konferans vesilesiyle Kırım meselesi ile alakalı bilgilendirme yapılmasının yanı sıra katılımcılar bir araya gelerek konuyla ilgili görüşme imkanı da buldular.

     

     

     

     Haber ve fotoğraf kaynağı : QHA - Qırım Haber Ajansı
    Pin It