•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Bursa’da yaşayan Kırım Tatarları tarafından inşa ettirilecek olan caminin temel atma töreni, Kırım’ın doğusundaki İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Küleç Meçit (Novopokrovka) köyünde 12 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirildi.

    Temel atma törenine Bursa Şube Başkanımız Adnan Süyen, Bursa Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Yaşayanlar ile Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov, Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkan Yardımcısı Ayder İSMAİLOV, İslamterek Vali Yardımcısı Ahmet Halitov, İslamterek Tatar Meclis başkanı Ekrem Abdulvahap, İslamterek Müftüsü Nariman Köroğlu ve köy halkı katıldı.

    Adnan Süyen, cami ile birlikte lojman ve kurs binasının inşa edilmesi planlandığını kaydetti.

    Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar halkına sorunların çözümünde yardımcı olan Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına teşekkür etti.

    Kırım Müslümanları Dini İdaresi Başkan Yardımcısı Ayder İsmailov, Müslümanların camiye ihtiyaç duyduğu Kırım’ın diğer bölgelerinde de böyle girişimlerin yapılmasını ümit ettiğini kaydetti.

    Cami inşa edilecek alanda dua okundu ve kurban kesildi.

    Bursa Şube Başkanımız Adnan Süyen, yaptığı konuşmada “Bu seneki Kurban Bayramı’nın 2. günü köye geldim ve köydeki cemaat köyün böyle bir camiye ihtiyaç duyduğunu anlattılar. Türkiye’ye geri döndüğümde Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımla beraber bir toplantı yaptık ve buraya bir cami yapılmasına karar verdik. Gerekli izinler alındıktan sonra böyle soğuk ve karlı bir günde ama gerçekten çok bereketli bir günde buraya temel atmaya geldik. Kısmet olursa buraya sadece cami olaraktan değil ayrıca bu köyde ve çevre köylerde yaşayan halkımızın, Müslüman halkın dini ihtiyaçlarını karşılayacak olan bir dini eğitim de verecek yerleri de caminin yanına yapmayı düşünüyoruz. Kırım’da halkımızın yaşamış olduğu bölgelerde çok kısa zamanda birçok caminin yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. Biz, Bursa’da yaşayan Kırım Tatar cemaati olaraktan böyle caminin yapımını ilk olaraktan başladık. Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının dernekleri bugüne kadar böyle bir şey yapmamışlardı. Biz bunu Bursa’daki diaspora olaraktan başlattık, kısmet olsa inşallah bekliyoruz bizim arkamızdan diğer Türkiye’deki diaspora dernekleri de burada camiler ve mektepler yaparlar” dedi.

    80-100 kişi kapasiteye sahip olacak olan Küleç Meçit köyü camisinin gelecek yıl Kurban Bayramı’nda hizmete açılması planlanıyor.

    Bursa Şubemiz Kırım’ın başka köylerinde de cami yaptırmayı planlıyor. 

    Bursa Şubemizin Yöneticilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

    Pin It