•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Aramızdan ayrılışının üzerinden iki yıl geçti. Ancak sevenlerinin ona olan özlemleri hiç azalmadı. Genel Merkez Yönetimimiz bu yıl da Ahmed Emce’yi aynı duygularla andı.

    11.Aralık.2013 Çarşamba günü, aramızdan ayrılışının ikinci sene-i devriyesinde saat 19.00’da düzenlenen anma toplantısına Yönetim Kurulu Üyelerimiz dışında kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Genel Başkanımız Tuncer Kalkay açılış konuşmasında Ahmed Emce ile ilgili anılarını anlatarak katılanlara teşekkür etti.

    Daha sonra Tarım Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi (UTEM) Müdürü Ali Gül, Yasin-i Şerif ve okuduğu duaları Ahmed Emcemizin ruhuna bağışladı. Emcemizin çok yönlü kişiliğinin özellikle dile getirildiği toplantıda Rıza Yusuf’un sesinden “Yeşil Ada” şiiri ile birlikte Server Kakura’nın sözleri Ahmed Emce’ye ait bir bestesi konuklara dinletilerek Emcemizin yer aldığı videolar seyredildi.

    Anma toplantısının son bölümünde sırayla söz alan konuklar duygularını dile getirdiler. Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit onun Kırım davası için çalışan herkesin “Emcesi” olduğunu söyledi. Kırım Vakfı Başkanı Murtaza Esenkal ise asla unutulmayacağını ifade ederek birlikte yaşadıkları anılarını anlattı. Daha sonra söz alan Avrasya Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Albayrak, Emcemizin alçakgönüllü kişiliğinin kendisini çok etkilediğini belirtip merhum evlâdı Mehmet Akif Albayrak’ın hastalığı sırasında yaşadığı bir olayı konuklarla paylaştı. Eski Genel Başkan Yardımcılarımızdan Mükremin Şahin ise şu günlerde kendisinin daha çok özlendiğini, onun sayesinde derneklerin belli bir yere geldiğini anlattıktan sonra Kırım’da ve Türkiye’de sahip olunan pek çok şeyin altında rahmetli Emcemizin imzasının bulunduğunu dile getirdi. Son olarak oğlu Dr. Hakan Kırımlı söz aldı. Babasının son derece iyi bir baba olduğunu ama Kırım meselesinde bir o kadar katı olabildiğini ifade etti.

    Ahmed Emcemizi anma toplantısı Genel Başkanımız Tuncer Kalkay’ın katılanlara bir kez daha teşekkür ettiği konuşmasının ardından konuklara helva dağıtılmasıyla sona erdi. 

    Pin It