• Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilişinin 69. yılını anmak ve son zamanlarda Kırım Tatarlarının milli temsil organlarına karşı Anatoliy Mogilyov hükümeti tarafından yürütülen uygulamaları protesto etmek amacıyla 18 Mayıs 2013 tarihinde saat 10.30’da Edirne’de gösteri ve yürüyüş yapıldı.

Derneğimizin Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne’de yaşayan Kırım Tatarları, davamızda yanımızda olan Edirneliler ve Trakya üniversitesi öğretim görevlileri. PTT önünden Atatürk anıtına davul zurna eşliğinde marşlarla yürüdüler.

Atatürk anıtının önünde basın açıklaması yapan Şube Başkanımız Alper Yavuzeser, Kırım Tatar Milli Meclisinin ve Mustafa Abdulcemil Kırımoğlunun yanında olduğunu belirtti. Grup , son aylarda Kırım Tatarlarının milli temsil organlarına karşı yürttüğü menfi uygulamalarından dolayı Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov aleyhinde ’’Mogilyov istifa’’ diye sloganlar attı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından hep birlikte fikir alışverişi yapmak ve yaşanan sürecin analizini yapmak amacıyla Derneğimiz yönetiminden Kadir Kurt’un işlettiği kafedetoplantı yapıldı.