•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Aksayaray’ın Hamidiye kasabasına yerleşen Kırım Tatarlarının iştiraki ile 6 Mayıs 2012 tarihinde Hamidiye’de yapılan hıdrellez şenlikleri  coşkulu bir şekilde kutlandı.

    Aksaray Şubemiz tarafından düzenlenen etkinlik, istiklal Marşı ve Kırım Milli Marşı “Ant Etkenmen”in okunmasının ardından yapılan dualar ile başladı. Aksaray Şube Başkanımız Ahmet Tura,  açış konuşmasında, hıdrellez ve tepreci bir arada kutladıklarını bu yılki şenliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tutulan dileklerin gerçekleşmesi dileğiyle katılanlara hoş vakit geçirmeleri temennisinde bulundu.

    Genel Başkanımız Tuncer Kalkay ve Kırım Vakfı Başkanı Murteza Esenkal’ın selamlama ve hayırlama konuşmalarından sonra, Vatan Kırım’da, Latin alfabesi ve Kırım Tatarcası ile yayın hayatını sürdüren “Nenkecan” adlı kadın dergisinin Başyazarı Zera Bekir de Vatan Kırım’dan getirdiği selamları ileterek, Krım Tatar kadınlarının Kırım Milli hareketindeki yerini kısaca anlattı.

    Şenliğin düzenlenmesinde gerek maddi gerekse manevi olarak büyük emeği geçen Aksaray’daki Kırım Tatar işadamlarından Mesut Eriş, Vatan Kırım’da her yönü ile sürdürülen var olma mücadelesine kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirterek, kültürümüzün yaşatılmasının önemi vurgulayan bir konuşma yaptı.

    Vatan Kırım’dan gelerek hıdrellez şenliğine ayrı bir renk katan meşhur yırcımız Afize Kasarı’nın icra ettiği Kırım yırları beğeni izlendi. Afize Kasara’nın yanında Genel Merkez Halkoyunları Ekibi’nin sergilediği milli oyunlarımızın yarattığı ilgi doruk noktasına çıktığında, meydana gelen şiddetli rüzgarın getirdiği yağmur şenliğin beklenenden erken bitmesine neden oldu.

    Pin It