•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muižnieks görüş alış verişinde bulunmak üzere Genel Merkezimizi ziyaret etti.

                                         

    22 Ekim 2014 Çarşamba günü beraberindeki heyetle birlikte Derneğimizi ziyaret eden Muižnieks Genel Merkezimiz ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. Yaklaşık 1,5 saat görüşme esnasında Kırım’da yaşanan gelişmeler, Kırım Tatar Halkı’nın problemleri ve diasporadaki en teşkilatlı kurum olan Genel Merkezimizin olaya bakışı üzerinde duruldu.

    Yaşananları İnsan Hakları açısından değerlendirdiği  zaman çok kolay empati kurabildiğini belirten Muižnieks daha önce Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile de görüştüğünü belirterek Derneğimizin olaya bakışının da kendileri için aydınlatıcı olacağını ifade etti. Bunun üzerine  Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, Kırım Tatar Halkı’nın son yüzyılda yaşadığı büyük haksızlıklar ile birlikte 1944’te yaşanan büyük sürgün faciası ve özellikle son olarak Kırım’ın işgali ile yaşanan gelişmeler konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

     

    Derneğimiz tarafından hazırlanan "Kırım’ın Rusya tarafından İşgali ve Kırım’da İnsan Hakları Raporu"nun İngilizce metni toplantı esnasında  Nils Muižnieks’e takdim edildi. Sıcak ve samimi bir havada gelişen toplantı sonrasında heyetler kendileri adına toplantının çok verimli ve yararlı olduğunu belirttiler. 

    Pin It