•   31 Ekim 2014 Cuma günü Genel Merkezimizde "Qırımtatar Yaşları Tanışma Toplaşuvı" düzenlendi. Derneğimiz Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen tanışma toplantısına Ankara’da bulunan gençlerimiz büyük ilgi gösterdi.

Program Kırım’da "Fidançıq"larla çekilmiş olan "Daima Birlik" videosuyla başladı. Arkasından konuklarımıza hoşgeldiniz diyen Gençlik Komisyonumuz Başkan Vekili Şamil Ersöz sözü Gençlik Komisyonu üyemiz Bora Kalkay’a bıraktı. Bora Kalkay, Gençlik Komisyonumuzun faaliyetlerini tanıtan bir sunum yaptı.

Daha sonra Gençlik Komisyonumuz üyelerinden Feridehanum Useinova "Kırım’da neler yaşandı?" adlı sunumuyla Kırım’da son dönemde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi.

Sunumların ardından gençler samimi bir ortamda, "köbete" eşliğinde, uzun ve neşeli bir sohbete daldılar.

Ankara’da yaşamakta olan gençlerimizin birbiriyle tanışmaları amacıyla düzenlenen toplantıya gençlerin ilgisi büyüktü. Gösterilen ilgi toplantının amacına ulaştığının bir göstergesidir diye düşünüyoruz.