•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Karabük Türk Ocağı tarafından 8 Kasım 2014 tarihinde “Ukrayna Krizi ve Kırım’ın İşgali” adlı bir konferans Karabük ilinde düzenlendi.

    Karabük Belediyesi Evlendirme ve Nikah Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak genel Başkanımız Tuncer Kalkay, Ukrayna Büyükelçiliği Genel Sekreteri Dr. Dennis Zolotaryov, Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yuliya Biletska katıldı.

     

    Toplantının açış onuşmasını yapan Türk Ocağı Karabük Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, Kırım’ın işgali ile ayaklar altına alınan Uluslar arası hukukun çiğnenerek Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı yapılan bu işgalin kabul edilemeyeceğini belirtti.

     

    Genel Başkanımız Tuncer Kalkay, 1500 yıllık Kırım tarihini anlatarak başladığı konuşmasında, Kırım’ın işgali ile yaşanan gelişmelerin Kırım tatarlarına etkisini ile kırım Tatarlarına karşı yapılan insan hakları ihlallerinden bahsetti.

     

    Ukrayna Büyükelçiliği Genel Sekreteri Dr. Dennis Zolotaryov, Ukrayna Devletinin Kırım Tatarlarına bakış açısını anlatarak, geçmişte yapılan bazı hataların da olduğunu kaydetti.

     

    Karabük Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Yuliya Biletska ise Rusya’nın Kırım’ın işgalini haklı göstermeye çalışan tezlerin geçersizliğine yönelik analizlerini dayanaklarıyla birlikte ortaya koydu.

    Yoğun bir ilgi gören ve 2,5 saat süren toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi. 

    Pin It