•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Rusya’nın Kırım’ı ilhakından sonra vatana girişi yasaklanan Kırım Tatar halkının yüksek temsil organı Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, yayınladığı mesajla Kırım halkının yeni yılını kutlayarak onları, kendilerine, Kırım’a ve Ukrayna’ya sadık kalmaya, adalete inanmaya çağırdı.

    Yılbaşı dolayısıyla halka seslenen Çubarov birlik çağrısı yaptı. "Son 23 yıl devamında Kırım’da tüm kazanımlarımız birliğimiz ile mümkün oldu. Biliyorsunuz ki, bu 23 yıl devamında milletimizi vurup yıkmak isteyen de az değildi. Fakat kendi Kurultayı ve Meclisini yeniden kuran ve onların etrafında birleşen Kırım Tatar milleti buna yol vermedi. Şimdi de başımıza bu zorluklar geldiği zaman milletimiz için birliğimizi korumak daha çok önemli oldu. Şu sebeple Kırım Tatar Kurultay vekillerine ve Kurultayda seçilen Meclis azalarına birliği korumaları için daha çok çaba sarf etmelerini rica ediyorum" diyen Çubarov, tüm olan soruları müzakere ederek gerekli kararları kabul etmek için yakın zamanda Kurultay ve Dünya Kırım Tatar Kongresini geçirmek için çare bulunacağını belirtti.
    Konuşmasında Rus yönetimle işbirliği yolunu seçen bazı "yolunu şaşıran" Kırım Tatarlarına da seslenen Çubarov, "Bu insanlarımızın adlarını söylemem ama bilsinler ki Kırım’ı işgal eden eşkıyalarla işbirliği yapılmaz! Yapanlar ise çok pişman olurlar. Kendi çocukları ve torunlarının isimlerini de lekelerler ama geri dönmek mümkün olmaz" dedi.
    "Kırım Tatar Milli Meclisimiz ve ben, Meclis Başkanı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tabii ki Kırım’daki arkadaşlar oradaki şartlara göre hareket ediyorlar. Biz ise, Kırım’ın dışında olanlar, diğer fırsatları kullanıyoruz. Maksadımız ise aynı: en kısa zamanda vatanımızda birleşmek ve Kırım işgalden kurtarıldığında kendi toprağımızda devletçiliğimizi kurmak. Eminim, işgalden sonra bu arzumuz, bu hakkımız yerine gelecek. Çünkü bu konuda hem dünyada hem Ukrayna’da taraftarlarımız arttı" diyen Çubarov, hareketin devam edeceğini, diz çökmeyeceğini, KTMM ve Kurultay etrafında daha da güçleneceğini kaydetti.
    Konuşmasının sonunda halka Ukraince seslenen KTMM Başkanı Çubarov, "Yeni yıl, şartlar ne olursa olsun, aileleri, insanları, komşuları, yakınları birleştiren, birbirine yakınlaştıran bir bayram. Hepinizin yeni yılını kutluyorum! Kendinize, Kırım’a, Ukrayna’ya sadık kalın, adalete inanı! İşte o zaman hepimiz kazanırız" dedi.
    QHA 
     
    Pin It