• Hamamönü Kabakçı Konağı’nda yeni yılın ilk etkinliği 16 Ocak 2015 Cuma günü akşamı saat 19.00’da yapıldı. Derneğimiz Gençlik Komisyonu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Kırım Tatar Halkı’nın yetiştirdiği önemli şairlerden Yunus Temirqaya, Eşref Şemi-zade ve Kerim Camanaqlı’nın şiirleri seslendirildi.

Şiir akşamının başlangıcında geçtiğimiz yıl 16 Ocak’ta kaybettiğimiz Kırım Tatar Millî Hareketi gazilerinden Zampira Asanova anıldı. Sunuculuğunu Mavile Muhtarova’nın yaptığı etkinlik Derneğimiz Müzik hocası Rumeysa Ay’ın kemanla çaldığı “Güzel Kırım” yırı ile başladı. Daha sonra Fethi Kurtiy Şahin Camanaqlı’nın “Yiğitlik şanı” ve Şemizade’nin “Babanın vasiyeti" şiirini;

Şamil Ersöz Şemizade’nin "Boran Poeması’ndan bir bölüm" ile “´Şaylı qız” şiirini; Görkem Akbulut Şemizade’nin “Köyde çöl aqşamı” ve Temirqaya’nın “Mavı kökniñ keñ qulaçlı eteğinden” şiirlerini; Feride Üseyinova Şemizade’nin “Yırlarım” şiirini;

Derneğimiz üyelerinden Handan Kayakökü Şemizade’nin “Yüreğime” şiirini; Mavile Muhtarova Temirqaya’nın “Men sensiz keçalmam” şiirini; Hatice Kandım ise Temirqaya’nın “Tuvğan til” ve Umut” şiirlerini seslendirdiler.

Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlenen Kültür ve Edebiyat akşamımızda Derneğimiz Müzik Hocası Rümeysa Ay’ın seslendirdiği “Kemançemin telleri” isimli yır ve Halk Oyunları Hocamız Meryem Kadirova’nın dans performansı büyük beğeni topladı.