•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Derneğimizin en beğenilen organizasyonlarından “Kırım Tatar Şiir ve Edebiyat Akşamları”nın biri daha 28 Mart 2015 Cumartesi günü akşamı saat 19.00’da derneğimizde gerçekleştirildi.

     


     

    Öğleden sonra Dernek binamızda düzenlenen “Kırım Tatarca Olimpiyatı”na katılmak üzere Ankara, Eskişehir, Polatlı, Kırıkkale ve Nogay Derneği’nden gelen gençlerin yanısıra kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı şiir akşamımızın başlangıcında önce ödül töreni düzenlendi.


     

    Geçtiğimiz yıl yapılan olimpiyatta ödül kazanan gençler ile birlikte bu yıl dereceye giren gençlerimize başarı ve katılım belgeleri verilirken renkli dakikalar yaşandı. Ödül töreninin ardından şiir akşamımıza geçildi.



     

    Genel Merkezimiz Gençlik Komisyonu tarafından hazırlanan  programda bu ay meşhur şairlerimiz Şevki Bektöre ve Cengiz Dağcı’nın şiirlerinden örnekler paylaşıldı. Sunuculuğunu Gençlik Komisyonu üyesi Mavile Muhtarova’nın yaptığı şiir akşamı Şakir Selim’in Cengiz Dağcı için yazdığı “Qızıltaşnın Asretlik Türküsü” şiiri ile başladı. Daha sonra TRT televizyonunda Zafer ve Neşe Sarısoy Karatay tarafından hazırlanan Cengiz Dağcı’nın hayatının ve edebi kişiliğinin anlatıldığı belgesele yer verildi.  

     


     

    Belgeselin ardından Cengiz Dağcı’nın yazdığı “Qırım Meni Anasın mı” şiirini Mavile Muhtarova , “Yıldız” şiirini Görkem Akbulut , “Köy” ile “Bülbül ve Men” şiirlerini Şamil Ersöz , “Beriniz Atamnın Kılıcını Mana” şiirini Murat Bekdemir seslendirdi.

     


     

    Edebiyat akşamının ikinci bölümünde  hayatı ve edebî kişiliği hakkında Mavile Muhtarova tarafından verilen bilgilerin ardından Şevki Bektöre’nin şiirlerine yer verildi.  Şaire ait “Milletimin Kabesi” şiirini Oya Deniz Çongar , “Tatarlığım” şiirini Murat Bekdemir, “Dalğalara” şiirini Görkem Akbulut , “Ayt Çatırdav” şiirini Kadriye Güney ve “Qırım Aqqında” şiirini ise Akdeniz Erbaş seslendirdi.

     


     

    Gecemize katılan konuklarımız ayrılırken memnuniyetlerini dile getirerek gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ettiler. Bu etkinliğimize gösterilen ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz.



     

    Gelecek “Kırım Tatar Şiir ve Edebiyat Akşamları”nda hep birlikte olmak dileğiyle…


    Fotoğraflar : Mustafa Gültekin

    Pin It