•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  •  

    Rıza Yusuf’un 75. Yaş Jübile programı 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü Ankara’da düzenlendi. T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan konser programı Kırım Tatar Sürgününün 71. Yıldönümü Anma Programı çerçevesinde gerçekleştirildi.

     

     

    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’ndaki program saat 18.00’de protokol ve derneğimiz üyelerinin hazır bulunduğu bir kokteyl ile başladı. Sunuculuğunu Elmas Kırımlı’nın yaptığı konser saat 20.00’de başladı. "İstiklal Marşı" ve Kırım Tatar Millî Marşı "Ant Etkenmen"in söylenmesinin ardından Genel Başkanımız Tuncer Kalkay ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Fırat Purtaş birer konuşma yaptılar. Daha sonra Fırat Purtaş tarafından Rıza Yusuf’a bir plaket verildi.

     

     

    Kırım’ın ünlü sesleri Zera Kence ve Asan Bilal eşliğinde sahneye çıkan rejisör, müzisyen, bestekâr, orkestra şefi, şair, söz ustası Rıza Yusuf seslendirdiği şiirlerle büyük beğeni topladı. Zera Kence ve Asan Bilal’in seslendirdiği halk yırları da konuklar tarafından çok beğenildi.

     

     

    Derneğimiz Halk Oyunları Topluluğu’nun büyük ustalıkla sahnelediği Kırım Halk Dansları’ndan örnekler ise geceye ayrı bir renk kattı.

     

       

     

    Rüstem Emin’in Kırım Tatar Sürgünü’nü anlatan resimlerinin slayt olarak fonda yansıtılması ise gecenin ruhunu çok güzel anlatıyordu. Konser programının sonunda Rıza Yusuf’a derneğimiz tarafından 75. Yaş Jübilesi anısına bir plaket takdim edildi. 

     

    T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın katkılarıyla hayata 10 Mayıs 2015 Pazar günü Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi Salonu ve 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü Bursa Atatürk Kültür ve  Kongre Merkezi Merinos Başkanlık Salonu’nda tekrarlanan program 14 Mayıs 2015 Perşembe günü Sakarya’da Ziya Taşkent Konser Salonu’nda saat 19.30’da seyirciyle buluşacak.

     

     

    Fotoğraflar : Mustafa GÜLTEKİN

    Pin It