•

Derneğimiz Gençlik Komisyonu’nun düzenlediği etkinlik 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Ankara’da Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı’nda gerçekleştirildi.

“Kırım’a umut vermek için, muhaceret ve sürgün şehitlerimizi anmak için toplanıyoruz! Baş eğmemek için Kırım’dan çıkan ve muhaceret yollarında canlarını veren dedelerimizi, vatanda kalıp 18 Mayıs 1944 sabahı facialarla dolu bir sürgüne mahkum edilen kardeşlerimizi anmak için toplanıyoruz!” sloganıyla yola çıkılan etkinliğe ilgi büyüktü.

Mumlarla “Tarak Tamga” ve “71” yazan gençlerimiz sürgünün 71. Yılına vurgu yaptılar. Ayrıca elbette bu senenin başka bir önemi daha var! Gençlerimiz yaktıkları ateşle vatanda yaşayan kardeşlerimize, Kırım’ın içerisinden geçtiği şu zor zamanlarda yanlarında olduklarını haykırıyorlar.

Bu umut dolu eylemin sadece Ankara’da değil Türkiye’de ve Dünya’da pek çok şehirde  düzenlendiğini bilmek gelecek için umutlarımızı da yeşertiyor.