DQTK HAZIRLIK KOMİTESİ MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Dünya Kırım Tatar Kongresi Hazırlık Komitesi 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye bir nezaket ziyaretinde bulunarak kendisini 1-2 Ağustos 2015 tarihinde Ankara’da yapılacak olan “Dünya Kırım Tatar Kongresi”ne davet ettiler. Evren Olcay, Namık Kemal Bayar, Ümit Şilit ve Oya Deniz Çongar’dan müteşekkil heyet MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ruhsar Demirel’in de hazır bulunduğu ziyaret esnasında Sayın Bahçeli’ye davetiyesini sunarken Kırım’da son bir yıl içerisinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verme fırsatı da buldular. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan ve son derece samimi bir havada geçen toplantıda Sayın Bahçeli şunları söyledi: “Kırım’daki kardeşlerimizin acısını yürekten duyuyoruz. Biz her konuda elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Umarız bu kongre Kırım Tatarları için hayırlı olur. Ayrıca Kongre esnasında sizlerle birlikte olmayı canı gönülden arzu ederiz.”

Komite daha sonra Sayın Bahçeli’ye siyah-beyaz zemin üzerinde Tarak Tamga bulunan bir kravat, “İsmail Bey Gaspıralı İçin” isimli bir kitap ve Kırım Derneği Genel Merkezi tarafından yayınlanan Kırım Bültenleri’nden oluşan hediyelerini takdim ettiler. Fotoğraf çekiminin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ruhsar Demirel ve MHP Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman’ı odalarında ziyaret eden heyet kendilerine “Dünya Kırım Tatar Kongresi” için davetiyelerini takdim ettiler.