•  Kırım Derneği Genel Merkezi
  •   +90.312.419 47 49
  •   info@kirimdernegi.org.tr
  • Hamamönü’nde Kırım Standı Büyük İlgi Gördü

     

     

    Altındağ Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca Hamamönü’nde düzenlediği organizasyonda, bu yıl Kırım Standı büyük ilgi gördü.

     

     

    Altındağ Belediyesi’nin 18 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Ankara’nın tarihi mekânlarından Hamamönü’nde, tasavvuf müziği ile sanat ve halk müziği konserleri verilirken, orta oyunları, dinletiler ve semazen gösterileri de yapıldı. Ayrıca açılan birçok standa farklı kültürlerden ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Standta Derneğimizin basımını gerçekleştirdiği kitaplar, Cengiz Dağcı’nın meşhur romanları ve uzun süreden beri Kırım ile alakalı basılmış olan eserlerin yanı sıra Kırım’ı ve kültürünü anlatan resimler ile Tarak Tamgalı kravatlar yer alırken Kırım’dan gelen nakış ustamız Ayşe Osman’ın kendi el işlemesi ürünleri keseler, fesler, kalpaklar,  işlemeli Kuranı Kerim kapları Hamamönü ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü. Ayrıca Ayşe Hanım’ın standımıza misafir olanlara yaptığı Kırım’a has desenlerle yapılan kına çok beğenildi.

     

     

    Ayşe Osman Kırım Tatarlarının kültüründe yer edinmiş nazik desenlerden örnekleri kına ile genç kızların, misafirlerin ellerine çizdi. Bu desenlerde genç kızlar çiçek, kuş desenleri isterken küçük çocuklar ise kalp motifi seçtiler. Ama desenleri çizerken Ayşe hanımın önünde kopya aldığı bir katalog yoktu. Tüm desenleri o an içinden geldiği gibi yaratması da ilgi çeken bir diğer unsur oldu. Kırım’da “lale” erkeklerin, “narçiçeği” kadınların, “badem” ise genç kızların deseni. Standı ziyaret edenlerin büyük bir kısmı ise özellikle Tarak Tamga tercih ettiler.

     

       

    Pin It