• Noman Çelebicihan ile diğer şehitlerimiz ruhlarına, Kırım’ın işgalinden sonra kaçırılan ya da tutuklanan kardeşlerimiz için 22 Şubat 2019 tarihinde Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami’inde Genel Merkezimiz tarafından dua programı düzenlendi.

53006182 575530546297506 7824221616241377280 n

Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin çağrısı doğrultusunda, antlı şehidimiz Noman Çelebicihan ile diğer şehitlerimiz ruhlarına, Kırım’ın işgalinden sonra kaçırılan ya da tutuklanan kardeşlerimiz için Türkiye’de ve dünyanın değişik yerlerinde camilerde, mescitlerde ve dernek merkezlerinde tertip edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti, hatm-i şerif, mevlid ve dua merasimleri kapsamında;

52541544 329477024368135 5620887544964055040 n

Genel Merkezi’miz tarafından Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami’inde düzenlenen programda okunan Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif sonrasında, 23 Şubat 1918 tarihinde şehit edilerek cenazesi Karadenize atılan, Kırım Başbakanı, Kırım ve Doğu Avrupa Müslümanları Müftüsü, Kırım milli marşı “Ant Etkenmen”in yazarı, antlı şehidimiz Noman Çelebi ve diğer şehitlerimiz ile göç yollarında ve sürgün faciasında hayatlarını kaybedenlerin ruhlarına, Kırım’ın işgalinden sonra kaçırılan ya da tutuklanan kardeşlerimiz için dualar edildi.

52642894 255716751980092 2603136389130223616 n

Dua programının ardından kılınan Yatsı namazı sonrasında katılımcılara lokma ikramı yapıldı.