Facebook Twitter Youtube Vimeo
Haber ve Duyurular
Ukrayna-Kırım Kültür Gecesi
Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 7’si düzenlenen Ramazan Şenliklerinde 8 Haziran akşamı “Ukrayna-Kırım Kültür Gecesi” düzenlendi. Aynı zamanda Ukrayna-Kırım Evi’nin açılışının da yapıldığı gece de havanın çok soğuk olmasına rağmen halkın ilgisi büyüktü.

’Bala Bahçası Kermesi’ çekiliş sonuçları açıklandı
Yoğun ilgi toplayan ve çok sayıda ziyaretçinin ziyaret ettiği Kermes, "Cıyın Ansambli"nde oynayan çocuklarımızın yaptığı çekilişle sona erdi.

Kırım Derneği Basın Bildirisi - Ervin İbragimov Hk.
Ervin İbragimov’un Kaçırılması ile ilgili Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Basın Bildirisi 30.05.2016

Kırıkkale’de Tepreç Coşkusu
Genel Merkezimiz Kırıkkale Şubesi 22 Mayıs 2016 Pazar günü Bahşılı Celâl Bayar Parkı’nda bir “Tepreç Şenliği” düzenledi.

Kiev’de Bağımsızlık Meydanı’nda “Kırım Tatar Sürgünü Kurbanlarını Anma Mitingi” Yapıldı
Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkez meydanı olan Bağımsızlık Meydanı’nda 18 Mayıs 2016 tarihinde “Kırım Tatar Sürgünü Kurbanlarını Anma Mitingi” yapıldı. Mitinge Kırım Tatarlarının başına gelen faciaya kayıtsız kalmayan birçok kişi katıldı.

Kırım’daki Kırım Tatar (Türk-İslâm) Mimarî Yadigârları Eseri Tanıtıldı
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Vakıflar genel Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülen önemli bir çalışmanın tanıtımı 18 Mayıs 2016’da Ankara’da yapıldı.

Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Kırım Derneği Genel Merkezinin Bildirisi
Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Münasebetiyle Kırım Derneği Genel Merkezinin Kamuoyuna Bildirisi

8.Qırımtatar Yaşlıq Qurultayı Ankara’da Yapıldı
9 ülkeden 120 delege ve organizasyon komitesinin davetlileri ile birlikte 160 katılımcının hazır bulunduğu 8.Qırımtatar Yaşlıq Qurultayı 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Ankara’daki Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitinginde Şehitlerimiz Anıldı
Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Matem Mitingi 14 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da yapıldı.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım Tatar Türkleri’nin Kırım’dan Sürgün Edilmelerinin 72’nci Yıldönümü Mesajı
T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da 14 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen Kırım Tatar Sürgününün 72. Yıl Matem Mitingine gönderdiği Mesajı

T.C. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Mesajı
T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da 14 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Matem Mitingine gönderdiği mesajda sürgün trajedisinde hayatını kaybeden tüm soydaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum dedi

Rahmetli Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’ya Ukrayna’daki Kırım Tatarlarından Şeref Madalyası
Ukrayna’nın muhtelif şehirlerinde yaşamakta olan Kırım Tatarlarını temsil eden Ukrayna Kırım Tatar Cemiyeti rahmetli Genel Başkanımız Dr. Ahmed İhsan Kırımlı’yı şeref madalyası ile ödüllendirdi

İşgalcilerin Kırım Tatar Milli Meclisi’ni Yasaklaması Hk.
Kırım Tatar Milli Meclisi kurulduğu günden bu yana tamamen demokratik usullerle yapılan seçimler çerçevesinde oluşturularak, Kırım Tatarlarının hür iradesini temsil edegelmiştir. Kırım Tatar Milli Meclisine yapılanlar, Kırım Tatar halkının varlığına tahammülsüzlüğün bir göstergesidir.

DÜNYA KIRIM TATAR KONGRESİ YÖNETİM KURULU VİLNİUS TOPLANTISI DEKLARASYONU
Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu 11-13 Nisan 2016 tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta toplanmış ve “Kırım’da İnsan Hakları İhlalleri” konulu uluslararası konferansta katılımcılar tarafından yapılan beyanatlar ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Kurul Netice Beyannamesi esas alınarak bir deklarasyon yayınlanmıştır.

1.Hacı Geray Han’ın Doğduğu Topraklarda
DQTK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Delegeleri Litvanya’nın tarihi ve turistik şehri Trakai’yı ziyaret ettiler. Trakai, Kırım Tatar Halkı için de büyük önem taşıyan bir şehir. “Kırım Hanlığı”nın kurucusu “1.Hacı Geray Han” 1397’de Trakai’da dünyaya geldi.

Vilnius’da Kırım Tatar Bayrağı Dalgalandı
Ukrayna’nın Litvanya Büyükelçisi, protokole aykırı şekilde Büyükelçilik binasının önündeki göndere Ukrayna Bayrağının yanında Kırım Tatar Bayrağını da göndere çekti.

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 ... > »