Medine Kaplan Vefat Etti
Derneğimiz Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı Zeki Kaplan’ın annesi Medine Kaplan vefat etmiştir.

Avni Ata Vefat Etti
Genel Merkezimiz Edirne Şubesi eski Başkanı, DQTK’nin Türkiye’deki gençlik yapılanmasından sorumlu iki yetkiliden biri olan Alper Yavuzeser’in dayısı Avni Ata vefat etti.

Şehadetinin 99. Yılında Çelebi Cihan’ı Minnetle Anıyoruz
23 Şubat 1918 tarihinde Bolşevikler tarafından Şehit edilen Kırım Demokratik Cumhuriyeti’nin ve Kurultay Hükümetinin Başbakanı Noman Çelebi Cihan’ı şehadetinin 98. yılında minnetle anıyoruz.

Kırım’ın İşgalinin 3. Yılında Rusya Federasyonu Büyükelçiliği önündeyiz.
Kırım’ın İşgalinin 1095. Gününü Protesto için Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği önünde toplanıyoruz.

Ravil Agiş Vefat Etti
Kırım Tatar millî hareketinin Türkiye’deki önemli destekçilerinden Ravil Agiş 31.01.2017 tarihinde Ankara’da vefat etmiştir.

Kırım Derneğimiz Kocaeli Şube Başkanı Suavi Oktay’ın Kardeşi Vefat Etti
Kırım Derneğimiz Kocaeli Şube Başkanı Suavi Oktay’ın Kardeşi Sitari Çevirmen, 9 Ocak 2017 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

Düzce Kırım Derneği Başkanı İlyas Öz’ün Eşi Vefat Etti
Düzce Kırım Derneği Başkanı İlyas Öz’ün Eşi Safiye Öz, 5 Kasım 2016 tarihinde Düzce’de vefat etti.

Kırım Tatar Şairi Rıza Fazıl Vefat Etti
Kırım Tatar Yazarlar Birliği Başkanı Rıza Fazıl 26 Kasım 2016 günü Vatan Kırım’ın Akmescit şehrinde 88 yaşında iken vefat etti

İsmail Hakkı Kurt Vefat Etti
Derneğimiz Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kurt’un babası İsmail Hakkı Kurt vefat etmiştir.

Kâzım Elmacı Vefat Etti
Derneğimiz Konya Şube Başkanı Başkanı Hamdi Elmacı’nın babası Kâzım Elmacı vefat etmiştir.

Hatice Kırımlı Vefat Etti
Sakarya Kırım Türkleri Derneği üyesi, kıymetli dostumuz Nedim Ergün Kırımlı’nın annesi, Sakarya / Akyazı / Sukenarı Köyü 1 Ocak 1946 doğumlu annesi Hatice Kırımlı 7 Ağustos 2016 Pazar günü kalp yetmezliği sonucu hakkın rahmetine kavuşmuştur.

KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
26 Haziran’da kutlanan KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜMÜZ hayırlı olsun.

Prof. Dr. Fikret Kurtman Vefat Etti
Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının tanınmış bilim adamlarından Prof. Dr. Fikret Kurtman 9 Haziran 2016’da Ankara’da vefat etti.

Hayır ve Bağışlarınızı Kırım, Çongar ve Kıpçak’a ulaştırıyoruz…
Ramazan ayı münasebetiyle fitre ve zekâtlarınızı, fidyelerinizi, sadaka, adak ve diğer bağış ve hayırlarınızı Kırım, Çongar ve Kıpçak bölgesinde yaşayan kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

Ukrayna-Kırım Kültür Evi Açılışına Bekliyoruz
Keçiören Belediyesi 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde; 8 Haziran 2016 tarihinde saat 22.30’da Keçiören Kalaba Kent meydanında açılışı yapılacak olan “Ukrayna-Kırım Kültür Evi”nde Kırım kültüründen örnekler ile meydana kurulacak sahneden Kırım halkoyunları ve yırları sergilenecek.

Derneğimiz Edirne Şube Sekreteri Suat Polat’ın Annesi Vefat Etti
Derneğimiz Yönetim Edirne Şube Sekreteri Suat Polat ’ın Annesi Vasfiye Polat 3 Haziran 2016 Cuma günü hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 ... > »