Aktif anket yok !
  Diğer Anketler

Şehadetinin 99. Yılında Çelebi Cihan’ı Minnetle Anıyoruz
23 Şubat 1918 tarihinde Bolşevikler tarafından Şehit edilen Kırım Demokratik Cumhuriyeti’nin ve Kurultay Hükümetinin Başbakanı Noman Çelebi Cihan’ı şehadetinin 98. yılında minnetle anıyoruz.

KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
26 Haziran’da kutlanan KIRIM TATAR MİLLİ BAYRAK GÜNÜMÜZ hayırlı olsun.

Prof. Dr. Fikret Kurtman Vefat Etti
Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının tanınmış bilim adamlarından Prof. Dr. Fikret Kurtman 9 Haziran 2016’da Ankara’da vefat etti.

Hayır ve Bağışlarınızı Kırım, Çongar ve Kıpçak’a ulaştırıyoruz…
Ramazan ayı münasebetiyle fitre ve zekâtlarınızı, fidyelerinizi, sadaka, adak ve diğer bağış ve hayırlarınızı Kırım, Çongar ve Kıpçak bölgesinde yaşayan kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

Ukrayna-Kırım Kültür Evi Açılışına Bekliyoruz
Keçiören Belediyesi 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde; 8 Haziran 2016 tarihinde saat 22.30’da Keçiören Kalaba Kent meydanında açılışı yapılacak olan “Ukrayna-Kırım Kültür Evi”nde Kırım kültüründen örnekler ile meydana kurulacak sahneden Kırım halkoyunları ve yırları sergilenecek.

Derneğimiz Edirne Şube Sekreteri Suat Polat’ın Annesi Vefat Etti
Derneğimiz Yönetim Edirne Şube Sekreteri Suat Polat ’ın Annesi Vasfiye Polat 3 Haziran 2016 Cuma günü hakkın rahmetine kavuşmuştur.

’Bala Bahçası İçin El Ele’ Kermesi

Kırım Derneği Basın Bildirisi - Ervin İbragimov Hk.
Ervin İbragimov’un Kaçırılması ile ilgili Kırım Derneği Genel Merkezi’nin Basın Bildirisi 30.05.2016

Ontario Eyaleti Parlamento Binasına Kırım Tatar Bayrağı Çekilecek
18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Ottawa ve Toronto’da Kırım Tatar Sürgünün 72’nci yıldönümü nedeniyle etkinlikler düzenleniyor. 19 Mayıs 2016’da Toronto’da matem mitingi organize edilecek. Miting kapsamında Ontario eyaleti parlamento binasına Kırım Tatar bayrağı çekilecek.

Sürgünün 72. Yılı Anısına ’Kırım’daki Kırım Tatar (Türk-İslâm) Mimari Yadigârları’ eserinin tanıtım programı bugün yapılıyor
18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgünü’nün 72. Yılı anısına hazırlanan “Kırım’daki Kırım Tatar (Türk-İslâm) Mimari Yadigârları” eserinin tanıtım programı 18 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da yapılacak.

Kırım Tatar Sürgününün 72. Yılı Münasebetiyle 14 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanındayız
Kırım’ın işgaline karşı bir kez daha haykırmak için, Kırım Tatar Millî Meclisi’ne getirilen yasağı protesto etmek için, 18 Mayıs 1944 tarihinde Kırım Tatarlarına yapılan Büyük Sürgünü unutmamak için, 14 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanına bekliyoruz.

Neşe Sarısoy Karatay’ın Babası Hulusi Sarısoy Vefat Etti
"Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi" belgeselinin yönetmeni Neşe Sarısoy Karatay’ın Babası radyocu Hulusi Sarısoy, 30 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

MİLLETİMİZ, DEVLETİMİZ SAĞOLSUN!
İnsani ve ahlaki hiçbir etik ile bağdaşmayan bu onursuz, şerefsiz saldırıyı yapan odakları insanlığın vicdanında ebediyen mahkûm ediyoruz.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kırım Tatar Halkının Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Millî Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov’u karşılamaya gidiyoruz!

Çiçek Teyzemizi ve Ahmed Emcemizi Dua İle Anıyoruz
5 Mart 2016 Cumartesi günü, öğle namazından sonra Dr.Hakan Kırımlı tarafından Dr.Zuhal Çiçek Kırımlı ve Dr.Ahmed İhsan Kırımlı için Balgat girişi Eskişehir yolu üzerindeki Barbaros Camii’nde dua okutulacaktır.

Selma Eroğul Vefat Etti
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkez Gençlik Komisyonu üyesi, Tırnaksız Köyü’nden Anıl Eroğul’un annesi Selma Eroğul geçirdiği bir kalp krizi sonucu vefat etmiştir.

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 ... > »