Facebook Twitter Youtube Vimeo
  • Toydemir
  • Yalova
  • Yalova Altınova
  • Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Genel Merkezi ve Türkiye’nin birçok yerinde kurulmuş olan 25 şubesi, 2 temsilciliği ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Şubelerimizin faaliyetlerine bu bölümden takip edebilirsiniz.

Şube Başkanlıkları Bölge Toplantılarının Üçüncüsü Aksaray’da Düzenlendi
    “Şube Başkanlıkları ile Bölge Toplantısı” 7 Eylül 2014 Pazar günü Aksaray’da düzenlendi. Genel Merkez, Kırım Vakfı, Aksaray, Ceyhan, Gölbaşı, Konya, Manavgat, Seydişehir, Nevşehir teşkilatlarının katıldığı toplantı Aksaray Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şube Başkanlıkları Bölge Toplantılarının İkincisi (Marmara Bölgesi Anadolu Yakası) Bursa’da Yapıldı
    “Şube Başkanlıkları ile Bölge Toplantıları”nın ikincisi 31 Ağustos 2014 Pazar günü Bursa’da yapıldı. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kırım Vakfı Yöneticileri’nin yanı sıra Balıkesir, Gebze, Gönen, Kocaeli, Yalova ve Yalova Altınova Şubelerinden yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı Bursa Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şube Başkanlıkları ile Bölge Toplantıları Başladı
    Farklı bölgelerdeki Şubelerimizin katıldığı “Şube Başkanlıkları ile Bölge Toplantısı”nın ilki 24 Ağustos 2014 Pazar günü Kırım Derneği Amasya Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’DEKİ KIRIM TATAR DERNEKLERİNİN ORTAK BİLDİRİSİ
    Bu bildiride adları bulunan ve Türkiye’deki Kırım Tatar diasporasının temsilcileri sayılan Kırım Tatar dernekleri olarak Kırım’daki hukuk dışı işgali asla tanımadığımızı ve tanımayacağımızı bir kere daha beyan ediyoruz.

Kırım Tatar Sürgünü’nün 70. Yılında Tandoğan Mitingi
    Kırım Tatarları’nın vatanlarından sürgün edilişinin 70. yıl dönümü Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda düzenlediğimiz mitingde anıldı.

Kırım Derneği’nin 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününün 70. Yılı Bildirisi
    18 Mayıs 1944 tarihinde vatanları Kırım’dan Sürgün edilen Kırım Tatarlarının, Vatanlarından Sürgün edilişinin 70. Yılı münasebetiyle Kırım Derneği’nin Dünya Kamuoyuna Bildirisidir.

Mustafa A. Kırımoğlu’nun Vatanına Girişinin Engellenmesine Dair Kırım Derneğinin Bildirisi ve Çağrısı
    Kırım Tatarlarının Milli Kahramanı Mustafa A. Kırımoğlu 2 Mayıs 2014 tarihinde Moskova Havaalanından geri çevrilmesi üzerine 3 Mayıs 2014 tarihinde karayolu ile binlerce Kırım Tatarının geldiği Kırım sınırına ulaştı. Rusya bölgeye asker yığmaya başladı.

Ankara’da “Türkiye Kırım’a Ses Ver!” Mitingi
    2 Mart Pazar, saat 14.00’da Ankara Kızılay’da, Derneğimiz Genel Merkezi tarafından “Türkiye Kırım’a Ses Ver!” mitingi gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce katılımcı ile gerçekleştirilen organizasyona halkın ilgisi de büyüktü.

KIRIM TATAR SÜRGÜNÜ 69.YIL ANMA FAALİYETLERİ
    18 Mayıs 2013 tarihinde saat 13.00’de Ankara’da Emek Mah. Kırım Caddesinde bulunan Yunus Emre Parkında 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgününü 69. Yıl Anma Merasimi bütün halkımıza açık olarak yapılacaktır.

Türkiye ve Avrupa’daki Kırım Tatar Teşkilatları KTMM’ye Destek İçin Kırım’da Toplandı
    Kırım’da son yıllarda Kırım Tatarlarına karşı artan siyasi baskılar nedeniyle Ukrayna, Türkiye, Almanya, Rusya ve Polonya’dan 38 Kırım cemiyetinin başkanı Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleriyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Kırım’ın başşehri Akmescit’te bir istişare toplantısı yaptı.

Edirne Şubemiz kuruldu
    Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı illerden birisi olan Edirne’de 21. Şubemiz kuruldu.

Aksaray Şubemiz Olağan Genel Kurulunda Kan Tazeledi
    Derneğimiz Aksaray Hamidiye Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 3 Mart 2013 tarihinde yapıldı.

Amasya Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
    Derneğimiz Amasya Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Şubat 2013 tarihinde yapıldı.

Kocaeli Şubemiz Olağan Genel Kurulunu Yaptı
    Derneğimiz Kocaeli Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Şubat 2013 tarihinde Denizciler Cad. No.18 Derince-Kocaeli adresindeki dernek binamızda yapıldı.

Seydişehir Şubemiz Olağan Genel Kurul ile Yenilendi
    Seydişehir Şubemiz 16 Şubat 2013 tarihinde Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Bandırma Şubemiz Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı
    Derneğimiz Bandırma Şubesinin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 3 Şubat 2013 tarihinde yapıldı.

Sayfalar : 1 2