Facebook Twitter Youtube Vimeo
  • Genel Merkez 2015 Faaliyet Raporu
  • Genel Merkez 2016 Faaliyet Raporu
  •

Genel Merkez Gençlik Komisyonu etkinlikleri içerisindeki Halk Oyunları ve Müzik Kursları devam etmektedir. Kırım Halk Oyunları’nın belli bir koreografi içerisinde öğretildiği kurslarla birlikte; keman, piyano ve solfej derslerinden oluşan müzik kursları ile ilgili bilgi Derneğimiz Genel Merkezinden alınabilir.
    Kırım Tatar Dilini en doğru şekilde konuşmak, okumak ve yazmak isteyen üyelerimiz için Kırım Tatarca Kursları düzenlenmiştir. Kursları, Sakarya Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Susanna Mustafa verecektir. Bu kurslardan yararlanmak isteyen üyelerimiz gerekli bilgiyi Derneğimiz Genel Merkezinden alabilir.
    Derneğimiz Genel Merkezi tarafından üyelerimizin isteği üzerine düzenlenen Rusça ve İngilizce kursları devam etmektedir. Kurslara katılmak isteyen üyelerimiz gerekli bilgiyi Derneğimiz Genel Merkezinden alabilir.
    Karadeniz Yalısında Azaklıoğulları Buluştu
    Azaklıoğulları Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 4. Geleneksel Tanışma ve Kaynaşma Şöleni, 3 Temmuz 2011 Pazar günü Ordu’da gerçekleştirildi

Kırım Tatar ninnileri diski ve Nenkecan dergisinin tanıtımı yapıldı
    Kırım Akmescit’te 22 Haziranda düzenlenen programda Derneğimiz katkıları ile hazırlanan “Ayneni” adını taşıyan Kırım Tatar ninnileri diski ve “Nenkecan” dergisi tanıtıldı

Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Ödülleri Kırım’da yapılan törenle verildi
    Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Edebiyat Yarışması 2010 Yılı Ödülleri 22 Haziran 2011 tarihinde Kırım Akmesçit’te bulunan Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinde (KMPÜ) yapılan törenle takdim edildi

Kırım Hatıra Ormanı Tepreç Şenliği 19 Haziran 2011 tarihinde yapıldı
    Kırım Derneği Genel Merkezimizin bu yıl 6.sını düzenlediği " Kırım Hatıra Ormanı Tepreç Şenliği " coşkulu bir havada kutlandı

Polatlı Toydemir Köyü Kırım Hatıra Ormanında Tepreç Şenliği
    Polatlı Toydemir Köyü Kırım Hatıra Ormanı’nda tertip edilecek olan ve Kırım’dan sanatçıların iştirak edeceği Tepreç Şenliğine bekliyoruz.

Ankara Kaytarma Band Radyo Programı
    «Ankara Kaytarma Band» müzik grubu TRT Radyo 3’te yayınlanan, Neşe Tartanoğlu’nun hazırladığı Selvi Karakoç’un sunduğu “Gençlere” isimli programa 9 Haziran 2011 günü konuk oldu.

Konya Tepreç’i 29 Mayıs 2011 tarihinde yapıldı.
    29 Mayıs 2011 tarihinde Konya Tepreç’i Genel Merkezimiz yöneticileri ve Halk oyunları ekibinin de katılımı ile gerçekleşti.

22 Mayıs 2011 Tarhinde Kalecikkaya Köyü Tepreçi coşkulu bir havada gerçekleşti.
    22 Mayıs 2011 Tarhinde Kalecikkaya Köyü Tepreçi Genel Merkezimizin katılımı ile coşkulu bir şekilde yapıldı.

Türk Dünyası Müzik Topluluğu – Dilaver Osman ile Kırım Özel Konseri
    Türk Dünyası Müzik Topluluğu – Dilaver Osman ile Kırım Özel Konseri 25.05.2011 tarihinde Devlet Resim ve Heykel Müzesi Konser Salonunda (Opera) gerçekleşti.

Eskişehir’de Sürgün’ü Anma Töreni
    Genel Merkezimiz ve Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Klubü Derneği’nin birlikte düzenlediği Sürgün’ü Anma Töreni 18 Mayıs 2011 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirildi.

18 Mayıs 1944 Kırım Sürgün Şehitleri için Dualar Okundu
    17 Mayıs 2011 tarihinde Genel Merkezimiz ve Şubelerimizde 18 Mayıs 1944 Sürgününde hayatını kaybedenlerin için dualar okundu.

Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Şiir - İmza Günü ve Kırım Tatar Müzik Dinletisi
    Dr.Ahmed İhsan Kırımlı Şiir - İmza Günü ve Kırım Tatar Müzik Dinletisi 12 Mayıs 2011 Perşembe günü Hamamönü Kabakçı Konağında yapıldı.

Derneğimiz Genel Merkez Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    Derneğimiz Genel Merkez Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Nisan 2011 tarihinde Ankara’daki Genel Merkez binasında yapıldı.

Şefika Gaspıralı ve Kırım Tatar Aktivist Kadın Kızları Toplantısı Yapıldı
    Derneğimizin Altındağ Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Hamamönü Söyleşileri kapsamında 24 Mart 2011 tarihinde, “Şefika Gaspıralı ve Kırım Tatar Aktivist Kadın-Kızları Anma Toplantısı” Ankara’da yapıldı.

Şefika Gaspıralı ve Kırım Tatar Aktivist Kadın-Kızları Anma Toplantısı Yapılacaktır
    Derneğimizin Altındağ Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Hamamönü Söyleşileri kapsamında, 24 Mart 2011 tarihinde, Şefika Gaspıralı ve Kırım Tatar Aktivist Kadın-Kızları Anma Toplantısı yapılacaktır.

Devlet Bakanı Faruk Çelik Derneğimizi Ziyaret Etti
    Devlet Bakanı Faruk Çelik 15 Mart 2011 tarihinde, İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin ile birlikte Genel Merkezimizi ziyaret etti

Sayfalar : 1 2