Facebook Twitter Youtube Vimeo
E-Posta : zkaratay@hotmail.com
Web : http://www.emelvakfi.org
Putin’in Türkiye’deki Taraftarları
Kırım’ın işgal ve ilhak sürecinde, Rusya ile ticari menfaatleri olanlar, Rusya’nın zaten bir şekilde adamları olanlar, ya da sadece ve sadece Türkiye’deki mevcut yönetime karşı olup, Türkiye’ye zarar verse bile Türkiye aleyhindeki her oluşum, olay, zihniyet ve ülkeye destek verenler, Putin Rusyası’nın ve Putin’in doğal destekçileri oldular.
KERÇ KIZIL KUYU’DA MÜSLÜMAN MEZARLIKLARI DİSKOTEK Mİ OLACAK?
Zevid Ağa ve arkadaşlarının hukuk mücadelesi devam ediyor. Bu konula ilgili olarak, Milli Meclisimize, Müftülüğümüze, Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosuna ve hükümetine çağrıları var. Her şeyden önce de vatandaşlara çağrıda bulunuyorlar; Mezarlıklarınıza, atalarınıza geçmişinize sahip çıkın! Tarihi mirasımızı çiğnetmeyelim!
UKRAYNA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
22 Aralık 2011 günü Ukrayna Cumhurbaşkanı V. Yanukoviç Türkiye’ye önemli bir ziyaret yaptı. Ancak bu ziyaret aynı gün Ermeni meselesinin gölgesinde kaldı. Fransa parlamentosu gündemindeki sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan kanun teklifinin kabul edilmesi doğal olarak Türkiye’de gündemin birinci sırasına oturdu.
Azarov Hükümetinin Kırım Tatarlarına Bakışı ile ilgili Söyleşi
Ukrayna Başbakanı Mykola Azarov, 13-14 Mart 2011 tarihlerinde İstanbul’da Değişim liderleri zirvesine katıldı. Azarov, TRT Haber kanalına Zafer Karatay’ın koordine ettiği bir özel bir demeç verdi. Hilton otelinde TRT Habere konuşan Ukrayna Başbakanı Mykola Azarov TRT Haber muhabiri Yasemin Sakacı’nın sorularını cevaplandırdı.
İsmail Bey Gaspıralı 160 Yaşında
İsmail Bey Gaspıralı 160. yılında layıkıyla anılmalı. Hak ettiği gibi hatırlanmalı. Bunda da görev Milli Eğitim Bakanlığına, okullarımıza, öğretmenlerimize ve biz “gazetecilere” görev düşüyor….
VATAN TOPRAĞI
Kırım Tatar Türkçesinde yazdığım şiirlerde vardı. Ortaokul veya lise yıllarımda Filistinli Fatma Tukan’ın bir şiiri beni derinden etkilemişti. Değerli edebiyatçı Şevket Rado mükemmel tercüme etmişti Türkçeye