Facebook Twitter Youtube Vimeo
E-Posta : nailaytar@hotmail.com
Web : http://www.qha.com.ua
Stratejik Yol Arkadaşlığı
Diasporanın birlik ve beraberliği adına atılan her adımın şahsi ve anlamsız sebeplerle engellenmeye çalışılması çok manidardır. Kendilerini çok akıllı, entelektüel, akademisyen, milliyetçi vs. etiketlerle vasıflandıran bazılarının Kırım Tatar Milli Mücadelesine verdikleri zararı bugün Rusya istese (belki de istiyor) elde edemez. Kırım Tatar olduklarını iddia eden bazı yayın, internet ve sosyal medya sayfalarına baktığımız zaman Rusya ve Putin’den daha fazla Kırım Tatar lider ve Milli Hareketini eleştirenlere rastlıyoruz. Gereksiz tartışmaların büyütülerek kangren hale getirilmesinde başrol oynayan bu ‘Kırım Tatarları’ acaba kime hizmet ettiğinin farkında mıdır?
Türkiye-Rusya İlişkileri Kırım Tatarları Açısından Ne Anlam Taşıyor
1783 yılında Kırım’ın işgali ve ilhakı ile başlayan süreç bugün hiçbir şey değişmeden devam etmektedir. 1783’lerin Rus Çarlığının yerini Rusya Federasyonu, çarların yerini ise V.Putin aldı desek hiç yanlış olmaz.
NEDEN DÖNÜŞÜ HİÇ TARTIŞMIYORUZ?
Kırım Tatarlarının hemen hemen hiç gündeme gelmeyen konusu diasporadan Vatana dönüş konusudur. Çok boyutlu, karmaşık ve devamında bir çok soru işareti olsa da bu konunun konuşulması ve tartışılması gerekmektedir.
KIRIM’IN GERÇEĞİNDEN O KADAR UZAĞIZ Kİ…
Evet, vatanımız dediğimiz, geleceğimiz dediğimiz Kırım’ın gerçeklerinden o kadar uzağız ki bu kötü durumu düzeltecek hiçbir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. En son Kırım’da parlamento ve yerel idareler seçimleri yapıldı ne seçim süreci nede sonuçları üzerinde bir iki kişi dışında ne konuşan nede yorumlayan çıktı. Bir sonraki seçimlere kadarda kimse konuşmayacak ve o zamanda aynı senaryo uygulanarak vatandaşlarımız gene bölünecek ve mağdur olacaklar...