• Genel Başkan Yardımcımız İsmet Yüksel, Yönetim Kurulu Üyemiz Sinan Gündemir, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen ve Kırım Tatar Teşkilatları Platformunu oluşturan kuruluş temsilcilerinin yer aldığı heyet, desteğini göstermek ve moral vermek amacıyla 8 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sıbiha, Türkiye programı kapsamında 21 Ekim 2024 tarihinde Genel Merkezimizi ziyaret etti.

Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği’nin tanıtım programı, Birliğin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciliği ile Kırım Türkleri Amerikan Birliği bünyesinde bulunan İsmail Gaspıralı Okulu tarafından "Kadın Lideri Öncülerinden Şefika Gaspıralı" adı ile 19 Ekim 2024 tarihinde New York’da  yapılacak.

Derneğimizde 9 Ekim 2024 tarihinde "Daima bekleyeceğim, balam!" başlıklı fotoğraf sergisi ve konferans düzenlendi.

Kuruluş işlemlerini 20 Ağustos 2024 tarihinde tamamlayarak faaliyetlerine başlayan “Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği”nin halka açık ilk etkinliğinde Şefika Gaspıralı anlatıldı. Bu çerçevede “Kadın Aydınlanmasının Öncülerinden Şefika Gaspıralı” adlı panel Dr. Ahmed İhsan Kırımlı Sosyal Tesisindeki Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi'nde 5 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Kıymetli dostlarımız sizleri 18 Mayıs 1944 Kırım Sürgününün 80. Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 10 yılında, Kırım'da tutuklanıp Rusya hapishanelerine sürgüne gönderilenlerin analarını ve durumlarını anlatan "DAİMA BEKLEYECEĞİM,BALAM" adlı fotoğraf sergisi ve konferansımızda birlikte olmaya, Rusya hapishanelerindeki kardeşlerimizin yalnızlıklarını paylaşmaya sizi davet ediyoruz.

Kırım Tatar halkının önemli geleneklerinden biri olan Derviza’ya katılmak üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gittik. Taşkent’teki Kırım Tatar Kültür ve Medeniyet Merkezi “AVDET”cemiyetinin davetiyle katıldığımız bu etkinlik son derece duygusal ve neşeli bir ortamda gerçekleşti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle Türkçeye kazandırılan ve YTB yayını olarak okuyucu ile buluşturulan “Finlandiya Tatarları” kitabı, Türkiye-Finlandiya diplomatik ilişkilerinin 100. yılında Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’ın katılımıyla 1 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da düzenlenen programla tanıtıldı.

Özbekistan’da düzenlenen Derviza’ya katılmak üzere gittiğimiz başkent Taşkent’te 27 Eylül 2024 Cuma günü Kırım Tatar Kültür ve Medeniyet Merkezi “AVDET”i ziyaret ettik.

Özbekistan’da düzenlenen Derviza’ya katılmak üzere gittiğimiz başkent Taşkent’te 27 Eylül 2024 Cuma günü TİKA Taşkent Program Koordinasyon Ofisi’ni ziyaret ettik.

Bu yıl 13-15 Eylül tarihleri arasında 3’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’ne Derneğimiz “Cıyın Ansambli” ile katıldık.

Çatalca Şube Başkanımız Erol Taylan’ın Annesi Hamidiye Taylan 13 Eylül 2024 tarihinde vefat etmiştir.